Εθνικός – Ολυμπιακός 6-9: Άνετη πρόκριση στον τελικό και «πλώρη» για το 4ο Κύπελλο

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, κέρδισε 9-6 τον Κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ φορ που διεξάγεται στη Λάρισα και θα διεκδικήσει την Κυριακή (17/4, 17.00) το 4ο Κύπελλο Ελλάδας στο πόλο γυναικών, με αντίπαλο τη Γλυφάδα

Εθνικός – Ολυμπιακός 6-9: Άνετη πρόκριση στον τελικό και «πλώρη» για το 4ο Κύπελλο

Με γκολ της Ξενάκη από τη θέση της (φουνταριστό) και μια υπέροχη λόμπα από την Ελευθερία Πλευρίτου, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 2-0, παίζοντας εξαιρετική άμυνα ενώ στο τέρμα ήταν η Ιωάννα Σταματοπούλου. Η Ελευθεριάδου με πέναλτι έγραψε και το 0-3 για τον Ολυμπιακό που έχασε με αποβολή με αντικατάσταση (!) την Μυριοκεφαλιτάκη ενώ ο Εθνικός είχε τη Στεφανία Χαραλαμπίδη με δύο ποινές, ενώ η φουνταριστή του Ολυμπιακού δεν έπαιξε ξανά!

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν απροσπέλαστη και στην επίθεση έγινε και το 0-4 με τη Σλίκινγκ να βρίσκει υπέροχα τη Βάσω Πλευρίτου και εκείνη που είχε κάνει το μπάσιμο σκόραρε. Η Ελληνιάδη στην παίκτρια παραπάνω σκόραρε για πρώτη φορά για τον Εθνικό ύστερα από 12 λεπτά (1-4) και στο επόμενο λεπτό έγινε και το 2-4 από την Πάρκες, με τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα να έχει…χάσει το μυαλό του ειδικά στην επίθεση, ωστόσο η Νικόλ Ελευθεριάδου σε μια κρίσιμη επίθεση με παίκτρια παραπάνω έγραψε το 5-2, ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Με φανταστικό γκολ από την Έλενα Ξενάκη ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο (2-6), όπως και το πρώτο, αλλά ο Εθνικός…απάντησε με την Ιωάννου (περιφέρεια) να γράφει το 3-6, με τον Ολυμπιακό όμως να ελέγχει απόλυτα. Μάλιστα η Ξενάκη μετά την ασίστ της Ελευθεριάδου σημείωσε 7-3 για να ακολουθήσει ένα ακόμη από την Τριχά στην κόντρα για το 8-3, στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Εθνικός με γκολ της Ιωάννας Χαραλαμπίδη και της Πάρκες, μάζεψε τη διαφορά (8-5) που πήγε να ανοίξει στο τρίτο οκτάλεπτο.

Με γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος. Η Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω έγραψε το 9-5 και η διαφορά πήγε ξανά στα τέσσερα τέρματα. Η Ιωάννου μείωσε σε 9-6, 2.30 πριν από το τέλος του ημιτελικού.

Ο Ολυμπιακός αν και έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς με μόλις μία φουνταριστή (Ξενάκη) λόγω της αποβολής της Μυριοκεφαλιτάκη, είχε τις λύσεις επιθετικά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και έφτασε σχετικά εύκολα στην πρόκριση αφού ο Εθνικός όσο και να προσπάθησε δεν μπόρεσε να μειώσει στα δύο τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-2, 3-3, 1-1.

Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου 2, Χαραλαμπίδη Ι. 1, Ελληνιάδη 1, Κοντονή, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Άλ., Ρακιντζή, Χαραλαμπίδη Στ., Μπενέκου Ι., Καραμπέτσου, Τζόνσον.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 3, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Χαλδαίου, Πλευρίτου Β. 1, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Δρακωτού.