ΑΕΚ – Γλυφάδα 7-8: Πρόκριση στον τελικό με ανατροπή

Η Γλυφάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-1, έκανε την ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και προκρίθηκε (8-7) για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών στο πόλο. 

ΑΕΚ – Γλυφάδα 7-8: Πρόκριση στον τελικό με ανατροπή

Η Γλυφάδα κέρδισε 8-7 την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο γυναικών που διεξάγεται στη Λάρισα και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (17/4, 17.00).

Η ΑΕΚ μπήκε καλά αλλά είδε την Κώτσια να φορτώνεται γρήγορα με 2 ποινές. Προηγήθηκε δύο φορές (1-0, 2-1) με τον ΑΝΟΓ να έχει προβλήματα με την άμυνα της ΑΕΚ και να μην μπορεί να σκοράρει στην παραπάνω. Μάλιστα η Ευφροσύνη Τσιμάρα στο φινάλε στην παίκτρια παραπάνω έγραψε το 3-1 σε μια φάση όπου φορτώθηκε με τη δεύτερη ποινή της η Τίνα Κοντογιάννη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει καταπληκτική άμυνα αλλά στην επίθεση αν και είχε αρκετές ευκαιρίες (παίκτρια παραπάνω, πέναλτι) δεν μπορούσε να σκοράρει με την ίδια ευκολία όπως και στο πρώτο οκτάλεπτο. Βέβαια κρατούσε τη διαφορά ενώ η Κώτσια με ένα καταπληκτικό τέρμα από την περιφέρεια, έγραψε το 4-1 στα μισά της περιόδου ενώ η Ευδοκία Τσιμάρα πέτυχε το 5-1. Η Ειρήνη Νίνου που είχε σκοράρει και στην πρώτη περίοδο με μια ξαφνική…φωτοβολίδα μείωσε σε 5-2.

Η Κούλχαας στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μείωσε ακόμη περισσότερο (5-3) για τον ΑΝΟ Γλυφάδας, που πήγε τον ημιτελικό στο γκολ (5-4) με την αρχηγό Τίνα Κοντογιάννη, πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε τρία λεπτά αγώνα στο τρίτο οκτάλεπτο! Μάλιστα η Ειρήνη Νίνου έγραψε και το 5-5 αλλά η Ευδοκία Τσιμάρα με υπέροχο σουτ πέτυχε το 6-5 για την ΑΕΚ που είχε…κολλήσει. Ο ΑΝΟΓ είχε πάρει ψυχολογία και με την Αντωνιάδη ισοφάρισε σε 6-6, 3.13 για το τέλος της περιόδου.

Με γκολ για τον ΑΝΟΓ ξεκίνησε η τελευταία περίοδος. Η πρώτη σκόρερ της Α1, Ειρήνη Νίνου με ένα ακόμη πολύ ωραίο τέρμα, έγραψε το 6-7 και έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα της Γλυφάδας, 6.34 πριν από το τέλος του αγώνα. Η Φουντωτού ουσιαστικά…καθάρισε το παιχνίδι και ο Πασκάλ στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 7-8, με τον ΑΝΟΓ να παίρνει την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 1-4, 1-2.

ΑΕΚ: Αρχοντάκη, Πασκάλ 1, Κάσσαρη, Λούδη, Γαβαλά, Μαστρόκαλου, Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 2, Τσιμάρα Ευφρ. 1, Τσιμάρα Ευδ. 2, Γροζοπούλου, Τσουρή, Κοβάσεβιτς, Βαμβακάρη.

Γλυφάδα: Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου, Νίνου Ειρ. 4, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού 1, Βογκά, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.