Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-11: Κύπελλο στον Λαιμό και τώρα τρεμπλ! (highlights)

Ο Ολυμπιακός αν και έχανε 5-1 και 7-3, γύρισε τον τελικό κόντρα στη Βουλιαγμένη (11-8), σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας μέσα στον Λαιμό και πάει για ένα ιστορικό τρεμπλ

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-11: Κύπελλο στον Λαιμό και τώρα τρεμπλ! (highlights)

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το 3ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του κερδίζοντας μέσα στον Λαιμό τη Βουλιαγμένη με 11-8. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πάνε τώρα για το ιστορικό τρεμπλ, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν Ελληνική ομάδα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΝΟΒ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 5-1 (πρώτη περίοδος) αλλά ο Παυλίδης δεν έχασε χρόνο, πέρασε την Σταματοπούλου στη θέση της Διαμαντοπούλου στο τέρμα και τα πάντα άλλαξαν.

Η Βουλιαγμένη στην πρώτη περίοδο έπαιξε γρήγορα, κυνήγησε την κόντρα και βρήκε εύκολα από την περιφέρεια, με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να μην μπαίνει καλά στον τελικό και έτσι η ζώνη του Χάρη Παυλίδη δεν λειτούργησε καθόλου καλά. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός ήταν αγχωμένος και οι παίκτριές του δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις, με την Ελευθερία Πλευρίτου να έχει και ένα χαμένο πέναλτι, με την Κοτσιώνη να βγάζει σε κόρνερ και να κρατά το 4-1, με την Κούλχαας στο φινάλε να γράφει το 5-1.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Χάρη Παυλίδη σωστά να περνά στη θέση της Διαμαντοπούλου, την Ιωάννα Σταματοπούλου αλλά ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο χαμένο πέναλτι με την Κοτσιώνη αυτή τη φορά να νικά την Ελευθεριάδου! Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης αμυντικά στάθηκαν καλύτερα μείωσαν τη διαφορά (5-3), ο ΝΟΒ ξέφυγε ξανά (7-3) αλλά η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν είχε σχέση με το...φάντασμα της πρώτης περιόδου και...μάζεψε τη διαφορά (7-5, ημίχρονο).

Ο Ολυμπιακός αμυντικά έτρωγε σίδερα, η Σταματοπούλου ήταν εξαιρετική και αυτό έδωσε ώθηση και στην ομάδα στον επιθετικό τομέα, όπου βρήκε γκολ από την περιφέρεια και ισοφάρισε στα μισά της περιόδου, σε ένα διάστημα όπου ο ΝΟΒ έχασε την Έλενα Ξενάκη με τρεις ποινές, αλλά η ομάδα της Μελιδώνη δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά και οι «ερυθρόλευκες» επέστρεψαν και ισοφάρισαν (7-7, 8-8) και είχαν και χαμένη ευκαιρία στην παίκτρια παραπάνω να περάσουν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στον τελικό με την Βασιλική Πλευρίτου. Τελικά, αυτό έγινε στο φινάλε της περιόδου με την Μαργαρίτα να σημειώνει ένα εξαιρετικό γκολ στην παίκτρια παραπάνω (8-9).

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα με τις Ελευθεριάδου, Ελευθερία Πλευρίτου να ανεβάζουν τη διαφορά στα τρία γκολ, με τη δεύτερη να έχει ένα ακόμη χαμένο πέναλτι με την Κοτσιώνη να λέει και πάλι όχι. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός πήρε ακόμη ένα τρόπαιο, γιατί μετά το πρώτο οκτάλεπτο έπαιξε άμυνα. Δέχθηκε πέντε γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο και μόλις τρία στα επόμενα τρία!

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ

Α’ οκτάλεπτο: 1-0 Κούλχαας (7:01, πέναλτι), 2-0 Νίνου (5:55, περιφέρεια), 3-0 Διαμαντοπούλου (5:19, κόντρα), 3-1 Αβραμίδου (3:50, π/π), 4-1 Κοντονή (3:20, περιφέρεια), 5-1 Κούλχαας (0:13, περιφέρεια)

Β’ οκτάλεπτο: 5-2 Ελευθερία Πλευρίτου (6:30, π/π), 5-3 Μαργαρίτα Πλευρίτου (4:30, π/π), 6-3 Διαμαντοπούλου (4:02, περιφέρεια), 7-3 Ξενάκη (3:01, π/π), Μυριοκεφαλιτάκη 7-4 (2:50, φουνταριστό), Τσουκαλά 7-5 (2:11, περιφέρεια)

Γ’ οκτάλεπτο: 7-6 Βασιλική Πλευρίτου (7:15, περιφέρεια), 7-7 Ελευθεριάδου (4:26, περιφέρεια), 8-7 Πάτρα (2:39, κόντρα), 8-8 Αβραμίδου (2:20, πέναλτι), 8-9 Μαργαρίτα Πλευρίτου (0:06, π/π)

Δ' Οκτάλεπτο: 8-10 Ελευθεριάδου (7:09, φουνταριστό), 8-11 Ελευθερία Πλευρίτου (5:02, περιφέρεια)

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-4, 1-4, 0-2.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Κούλχαας 2, Ανδρεάδη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα Μ. 1, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 2, Κοντονή 1, Καϊάφα, Ε. Πάτρα, Καλογεροπούλου, Σάντα.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τορνάρου, Τριχά.