Σπαντάου – Ολυμπιακός 7-11: Παρέλαση στο Βερολίνο

Ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης του Α’ Ομίλου έμεινε ο Ολυμπιακός ύστερα από τη νίκη στην έδρα της Σπαντάου με 11-7 για την 10η αγωνιστική του LEN Champions League.

Σπαντάου – Ολυμπιακός 7-11: Παρέλαση στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 11-7 στο Βερολίνο τη φορμαρισμένη Σπαντάου για τη 10η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης του Α’ Ομίλου.

Επιστροφή στις νίκες στο LEN Champions League για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που προερχόταν από τις ήττες κόντρα σε Γιουγκ, Μπαρτσελονέτα, κέρδισε 11-7 στο Βερολίνο τη Σπαντάου που μέσα στο 2020 είχε δυο νίκες σε ισάριθμα ματς στην Ευρώπη.

Έτσι οι Πειραιώτες παρέμειναν στο κυνήγι της πρώτης θέσης στον Α’ Όμιλο ενώ για την πρόκριση στο final 8, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν τίθεται θέμα, με τον Ολυμπιακό να θέλει ουσιαστικά ακόμη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για να προκριθεί και μαθηματικά!

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο τρίλεπτο δέχθηκε δυο… φτηνά γκολ από την περιφέρεια από τον Στρέλεζκι αλλά στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός αμυντικά, δεν δέχθηκε τέρμα αν και έπαιξε τέσσερις φορές με παίκτη λιγότερο. Ο Κάκαρης στα δυο μέτρα ήταν πολύ καλός, αφού πήρε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Μίτροβιτς ενώ ο διεθνής φουνταριστός ήταν αυτός που πέτυχε και το 2-2, για να δώσει το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς ο Αργυρόπουλος στον παραπάνω (2-3).

Οι Γερμανοί και πάλι στο ξεκίνημα βρήκαν γκολ με πέναλτι (το πήρε ο Στρέλεζκι) του Κολόντ (3-3) αλλά αμέσως απάντησε ο Ολυμπιακός με γκολ στον παραπάνω από τον Γενηδουνιά (3-4). Οι Πειραιώτες ήταν σταθεροί αμυντικά, είχαν κλείσει καλά την εστία του Ζερδεβά που επίσης ήταν σε καλή βραδιά. Έτσι με τέρμα του Κροάτη Μάρο Γιόκοβιτς ξέφυγαν και με δύο (3-5) στα μισά της περιόδου ενώ ακολούθησε και το υπέροχο τέρμα από τον φορμαρισμένο Αλέξανδρο Γούνα από θέση φουνταριστού (!) μετά την έξοχη πάσα του Μίτροβιτς (3-6). Στο πρώτο ημίχρονο η Σπαντάου είχε 0/5 στον παραπάνω και ο Ολυμπιακός 2/4.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βγάζει ακόμη μια άμυνα στον λιγότερο (μπλοκ ο Γούνας) και στη συνέχεια ο Κάκαρης αφού πήρε την μπάλα από τον Σκουμπάκη και έβαλε πλάτη τον Κολόντ, σημείωσε το 7-3 για τους «ερυθρόλευκους» του Θοδωρή Βλάχου. Η Σπαντάου σκόραρε για πρώτη φορά στον παραπάνω (1/7) με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Σκουμπάκη και να καταλήγει στα δίχτυα του Ζερδεβά (4-7), με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν γκολ (Σταμ) ύστερα από περίπου δέκα λεπτά! Ο Μίτροβιτς από την περιφέρεια «τρύπησε» τον Μπάκσα γράφοντας το 4-8 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά αλλά είχε δυο σερί χαμένες επιθέσεις στον παραπάνω (2/6)! Μάλιστα οι Γερμανοί στο φινάλε της περιόδου με γκολ στον παραπάνω (2/9) μείωσε και πάλι στα τρία γκολ με τον Στρέλεζκι (5-8).

Οι Πειραιώτες είχαν πάει το ματς εκεί που ήθελαν και με την εμπειρία τους, έλεγξαν απόλυτα την αναμέτρηση. Μάλιστα ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς 4.09 για το τέλος έγραψε και το 5-9 από την περιφέρεια, με τη Σπαντάου να σκοράρει εκ νέου στον παραπάνω (3/10) αλλά ο Αργυρόπουλος με υπέροχο προσωπικό τέρμα ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (6-10). Ο Κολόντ στον παραπάνω έγραψε το 7-10, 45 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, με τον Μίτροβιτς να διαμορφώνει το τελικό 11-7 στο φινάλε.

*4/11 στον παραπάνω η Σπαντάου, 3/8 ο Ολυμπιακός.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 2-2, 2-3.

Σπαντάου: Μπάκσα, Σονταντιέ, Γκιλέν, Τσουκ, Κολόντ 3, Ζιουνλίνγκ, Στρέλεζκι 3, Ντέντοβιτς, Σταμ 1, Ρέιμπελ, Ρέστοβιτς, Πιέσιβατς, Τομ.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Μίτροβιτς 3, Αργυρόπουλος 2, Ζιβογίνοβιτς.