Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ουγγαρία – Ελλάδα 13-10: Ήττα για τις γυναίκες και αντίο πρωτιά

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο φυσικά και δεν ήταν αρκετό για την Εθνική μας ομάδα για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ουγγαρία για την 4η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ήττα με 13-10 για τη «γαλανόλευκη» που παίζει την Κυριακή (18.30) με τη Ρωσία με «έπαθλο» τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ουγγαρία – Ελλάδα 13-10: Ήττα για τις γυναίκες και αντίο πρωτιά


Το όνειρο της πρωτιάς στον Α’ όμιλο που θα μας έφερνε «αγκαλιά» με την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος «πέταξε». Η Ουγγαρία που είχε πάρει και το ντέρμπι με τη Ρωσία για την 3η αγωνιστική, κέρδισε σήμερα (17/1) και την Εθνική μας ομάδα (13-10) και «καπάρωσε» την κορυφή.

Έτσι η «γαλανόλευκη» θα αναμετρηθεί στο φινάλε της φάσης των ομίλων με τη Ρωσία (Κυριακή, 18.30) και με νίκη θα πάρει τη δεύτερη θέση στο α’ γκρουπ.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλά επιθετικά, βρήκε λύσεις αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την Ουγγαρία όταν έπαιζε με παίκτρια παραπάνω. Είχε 7/9 στην παραπάνω στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μπροστά με 8-6, με την Εθνική μας να έχει 2/7 στην παίκτρια παραπάνω σε αυτό το διάστημα ενώ αποβλήθηκε με τρεις ποινές (!) και η Ελευθερία Πλευρίτου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν «καταστροφικό» επιθετικά. Κρατήσαμε την Ουγγαρία μακριά από το γκολ αλλά δεν μπορέσαμε να επιστρέψουμε και να μειώσουμε στο ένα τέρμα τη διαφορά. Μάλιστα στο τελευταίο τρίλεπτο η Ουγγαρία με ένα 2-0 ξέφυγε με τέσσερα τέρματα (10-6).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία έκανε και το 11-6 (!) αλλά η Εθνική μας με ένα σερί 3-0 μείωσε σε 11-9 και «κυνήγησε» την ανατροπή. Δεν ήταν εύκολο όμως αφού η Ουγγαρία είναι έμπειρη ομάδα και πήρε τη νίκη τελικά με 13-10.

Η Ουγγαρία είχε 7/9 στην παίκτρια παραπάνω στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 8/15 ενώ η Εθνική μας που ξεκίνησε με 2/3 στην παραπάνω τελείωσε το ματς με 4/10!


Τα οκτάλεπτα: 4-4, 4-2, 2-0, 3-4.

Ουγγαρία: Γκανγκλ, Ζιλάγκι, Ματέ, Γκουρισάτι 1, Βάλι 1, Πάρκες Ρ. 3, Ίλες 2, Κέστελι, Λειμέτερ 2, Γκιόγκιοσι 1, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 3, Κάσο.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ. 2, Αβραμίδου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια 2, Νίνου 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Σταματοπούλου.