Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο - Βλάχος: «Πρώτος στόχος η είσοδος στην οχτάδα»

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ιταλία. Γνώρισε την ήττα με 10-6 και πλέον θα χρειαστεί να δώσει νοκ άουτ αγώνα για να περάσει στα προημιτελικά που είναι και ο πρώτος στόχος όπως είπε και ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Θοδωρής Βλάχος.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο - Βλάχος: «Πρώτος στόχος η είσοδος στην οχτάδα»

Για την ήττα στην πρεμιέρα από την Ιταλία αλλά και τη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε:

«Δεχθήκαμε γκολ πάλι με ίδιους τρόπους, όπως στα τελευταία ματς με τους Ιταλούς. Γκολ στην κόντρα ενώ εμείς ήμασταν με παίκτη παραπάνω, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο και τρία σουτ έξω από τα 6-7 μέτρα. Παράλληλα είχαμε ξανά πολύ χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και δεν βρίσκαμε εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ιταλική άμυνα παρέμεινε σκληρή σε όλο το ματς και εμείς κάναμε πολλά λάθη.

Ο πρώτος μας στόχος ήταν να μπούμε στην οκτάδα και είμαστε μέσα σε αυτόν. Ας κερδίσουμε τώρα τα δύο επόμενα ματς και θα δούμε ποιον αντίπαλο θα έχουμε στην επόμενη φάση. Το βασικό ζητούμενο για μας είναι να βελτιώσουμε στη συνέχεια το παιχνίδι μας και κυρίως τον τρόπο που κάνουμε επίθεση. Πρέπει να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Ζερδεβάς: Δεν χάθηκε τίποτα

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας Μανώλης Ζερβεδάς, που ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση κόντρα στους Ιταλούς δήλωσε: «Δεν θα σταθώ στη δική μου απόδοση, αλλά στο αποτέλεσμα. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Παρά την ήττα, δεν χάθηκε τίποτα στη διοργάνωση. Είχαμε ένα σημαντικό πρόβλημα στον παίκτη παραπάνω το οποίο δυστυχώς συνεχίζεται από το καλοκαίρι και ελπίζω στη συνέχεια να βρούμε λύσεις για να φέρνουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικά ματς κόντρα σε αξιόλογους αντιπάλους και πρέπει να τα κερδίσουμε για να πάρουμε τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Μετά, στο χιαστί παιχνίδι, είναι αναμενόμενο να έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας