MVP ο Μίτροβιτς του Ολυμπιακού, έπαιξε ο Ζιβογίνοβιτς, τέσσερα γκολ ο Μοσκόφ

Έλαμψαν στην πρεμιέρα του World League στο πόλο ανδρών οι Σέρβοι του Ολυμπιακού Στέφαν Μίτροβιτς, Στέφαν Ζιβογίνοβιτς αλλά και ο Μαυροβούνιος περιφερειακός του Απόλλωνα Σμύρνης, Νικολά Μοσκόφ.

MVP ο Μίτροβιτς του Ολυμπιακού, έπαιξε ο Ζιβογίνοβιτς, τέσσερα γκολ ο Μοσκόφ

Πρεμιέρα για την προκριματική φάση του World League την Τρίτη το βράδυ και το ελληνικό ενδιαφέρον δεν ήταν μόνο στο ματς της Εθνικής μας με αντίπαλο την Ιταλία (ήττα με 9-6) αλλά και στις αναμετρήσεις Ολλανδία – Σερβία, Μαυροβούνιο – Ουκρανία.

Ελλάδα - Ιταλία 6-9: Ήττα στην πρεμιέρα του World League για την Εθνική

Η πανίσχυρη Σερβία του Ντέγιαν Σάβιτς κέρδισε εύκολα εκτός έδρας 12-7 την Ολλανδία με τον Στέφαν Μίτροβιτς του Ολυμπιακού να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι.

Ο σπουδαίος Σέρβος περιφερειακός των νταμπλούχων Ελλάδας σημείωσε τρία τέρματα και μάλιστα ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Στο φινάλε πήρε και το σχετικό βραβείο, κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Ζιβογίνοβιτς: «Μεγάλο κλαμπ ο Ολυμπιακός, εξαιρετικές οι συνθήκες!»

Ο Στέφαν Ζιβογίνοβιτς, όχι μόνο επέστρεψε στην αποστολή, αλλά ήταν και εκείνος που ξεκίνησε στο παιχνίδι. Είχε καλή απόδοση σε ένα ματς βέβαιο εύκολο για τους Σέρβους. Το σημαντικό για τον έμπειρο πορτιέρε του Ολυμπιακού ήταν πως επέστρεψε στην Εθνική Σερβίας και πήρε χρόνο συμμετοχής.

Στο Μαυροβούνιο, ένας άλλος παίκτης που διαπρέπει στη χώρα μας με το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης είναι ο Νικολά Μοσκόφ. Ο «φονιάς» της εκ Σμύρνης ιστορικής ομάδας, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Μαυροβουνίου και εντυπωσίασε.

Ο 22χρονος περιφερειακός Νικολά Μοσκόφ σημείωσε τέσσερα τέρματα στην άνετη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο την Ουκρανία (23-3).

Για όσους δεν το γνωρίζουν μιλάμε για τον κορυφαίο σκόρερ την τελευταία διετία στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ και φέτος έχει ξεκινήσει δυναμικά έχοντας σημειώσει 31 τέρματα στις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Σε άλλο ματς της βραδιάς, η Ουγγαρία με ένα 6-0 στη δεύτερη περίοδο, καθάρισε τον αγώνα με την Ρωσία (14-6). Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Έρντελι με τρία τέρματα ενώ τρία γκολ σημείωσε και ο Καρκόφ για τους Ρώσους.