Σηκώστε τα παιδιά σας από τους καναπέδες!

O Π. Λιακόπουλος γράφει στο ΦΩΣ για την ανάγκη οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους αγώνες πόλο.

Σηκώστε τα παιδιά σας από τους καναπέδες!

Ο Ολυμπιακός στο πόλο ανδρών προχθές βράδυ επικράτησε της Σίντεζ Καζάν (10-8) για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε το «δύο στα δύο» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εμείς θα σταθούμε περισσότερο στην εικόνα της εξέδρας στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, καθώς το σκηνικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» είναι ίδιο και απαράλλαχτο εντός και εκτός νερού εδώ και χρόνια.

Εντός πισίνας, οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου... καταπίνουν τη μία ομάδα μετά την άλλη και εκτός πισίνας, στην εξέδρα, οι οργανωμένοι δίνουν τον ρυθμό στην επίθεση και παίζουν άμυνα με τη φωνή τους! Όπως ακριβώς συνέβη και την Παρασκευή το βράδυ, ιδίως όταν όλοι κατάλαβαν πως η Καζάν δεν είναι ομάδα της πλάκας...

Είναι αδιανόητο όμως για εμάς να παίζει ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 και περσινός φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός, και να μην... πλημμυρίζει το κολυμβητήριο από μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Να μη βρίσκονται στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» ακαδημίες κι άλλων συλλόγων, εκτός φυσικά του Ολυμπιακού, για να παρακολουθήσουν από κοντά μια αναμέτρηση Τσάμπιονς Λιγκ. Ας μην προπονηθούν μια ημέρα και ας έρθουν σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για να βρεθούν στις εξέδρες, να δουν τον αγώνα και μετά το τέλος του να έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί με τους πολίστες του Θρύλου, αλλά και της αντίπαλης ομάδας.

Στην προκειμένη περίπτωση ήταν η... σταχτοπούτα της διοργάνωσης Σίντεζ Καζάν, αλλά μέσα στη σεζόν ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει και ομάδες με τεράστια παράδοση στο άθλημα, όπως είναι οι Γιουγκ, Μπαρτσελονέτα, Ζόλνοκ, Γιαντράν Σπλιτ, Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι.

Μιλάμε για συλλόγους όπως και ο Ολυμπιακός βέβαια που έχουν στο ρόστερ τους αστέρια και πολίστες παγκόσμιου βεληνεκούς, χρυσούς Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές. Και όταν αναφερόμαστε στον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου, δεν στεκόμαστε μόνο στους Κροάτες (Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς) και τους Σέρβους (Μίτροβιτς, Ζιβογίνοβιτς) που απέκτησε φέτος το καλοκαίρι ή τους ξένους που έχουν φορέσει το ερυθρόλευκο σκουφάκι κατά καιρούς. Μιλάμε φυσικά και για τους Έλληνες, που εδώ και χρόνια έχουν προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, όπως και ο προπονητής τους, Θοδωρής Βλάχος.

Μη φοβάστε λοιπόν να πάρετε τα παιδιά σας από το χέρι και να παρακολουθήσετε μαζί έναν αγώνα πόλο. Κι αν δεν θέλετε να είναι ματς υδατοσφαίρισης υπάρχουν τόσες πολλές αθλητικές διοργανώσεις τα Σαββατοκύριακα... Βόλεϊ, χάντμπολ ή ακόμη μια ημερίδα κολύμβησης. Μια αναμέτρηση μπάσκετ γυναικών ή ακόμη κι ένα μίτινγκ ενόργανης γυμναστικής. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να... θαυμάσουν από κοντά τους Μουρίκη, Πετρέα, Τζήρα, Γκολομέεβ, Πετρούνια και τόσα άλλα παιδιά που καθημερινά αθλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά έχουν μάθει να παλεύουν κι αυτό είναι που έχει σημασία και μετράει. Ενδεχομένως κάτι από όλα όσα δουν να μην τα αποθαρρύνει, αλλά αντιθέτως να «κεντρίσει» την περιέργειά τους και ~γιατί όχι~ να ασχοληθούν με κάποιο από τα παραπάνω αθλήματα.

«Ξεκολλήστε» λοιπόν τα παιδιά από τους υπολογιστές, τα τάμπλετ, την τηλεόραση και τους... Μέσι, Ρονάλντο. Βέβαια, για συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτοι εμείς να δώσουμε το παράδειγμα, να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να... σπρώξουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Να βγάλουμε επιτέλους από το μυαλό μας τους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και να συνειδητοποιήσουμε πως δεν γίνεται όλα τα παιδάκια του κόσμου να παίξουν ποδόσφαιρο και να γίνουν Μέσι ή Ρονάλντο.