Θρύλε ρίξε το κάστρο όπως το 2010!

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ ο μεγάλος αυριανός τελικός για την Ευρωλίγκα γυναικών, με τον Θρύλο να θέλει να ρίξει και πάλι το...κάστρο της Ισπανικής ομάδας. Όπως το είχε κάνει το 2010!

Θρύλε ρίξε το κάστρο όπως το 2010!

Η Σαμπαντέλ δεν είναι απλά μια μεγάλη ομάδα, με πλούσιο ρόστερ. Είναι μια ομάδα που εδώ και εννέα χρόνια δεν έχει χάσει στην έδρα της. Το εντυπωσιακό είναι πως η τελευταία ομάδα που κέρδισε τη Σαμπαντέλ στην έδρα της σε Ευρωπαϊκό αγώνα είναι ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου 2010 στον πρώτο προημιτελικό για την Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκες» με τον Χάρη Παυλίδη και τότε στον πάγκο τους είχαν επικρατήσει 14-13. Στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν και τότε οι πλέον έμπειρες του Θρύλου Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου.

Με την σημερινή νίκη της επί της Πάντοβα, η Σαμπαντέλ μετρά αυτά τα εννέα χρόνια, 21 Ευρωπαϊκές νίκες στην έδρα της και μόλις μια ισοπαλία. Το πρόσφατο 9-9 για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την πανίσχυρη Οριζόντε Κατάνια. Βέβαια ήταν ο επαναληπτικός της νίκης των Ισπανίδων με 12-9 μέσα στην Ιταλία και μικρή σημασία είχε για την ομάδα του Νταβίντ Πάλμα αν θα έχανε ακόμη και με ένα ή δυο τέρματα διαφορά.

Η ουσία είναι βέβαια πως δεν ηττήθηκε και πλέον το «κάστρο» απειλείται από τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη. Αύριο το μεσημέρι λοιπόν θα ξέρουμε εάν θα καταφέρουν να το...ρίξουν και πάλι και ο Θρύλος να σηκώσει ένα ακόμη Ευρωπαϊκό.

Για την ιστορία να πούμε πως πριν από τον τελικό του 2015 στον Πειραιά, η Σαμπαντέλ ήταν για τρία χρόνια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια λοιπόν, οι κοπέλες του Ολυμπιακού είχαν...σπάσει εκείνο το φοβερό αήττητο των Ισπανίδων και είχαν σηκώσει την πρώτη Ευρωλίγκα. Το έργο τους αύριο για τη δεύτερη Ευρωλίγκα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη αλλά η συγκεκριμένη ομάδα και ο συγκεκριμένος προπονητής είναι «μαθημένοι» στα δύσκολα. Τους αρέσουν οι κατακτήσεις και οι νίκες με το δύσκολο τρόπο και όχι με τον εύκολο...