Ας προκριθεί ο Ολυμπιακός στο φαιναλ-8 και μετά οι άλλοι θα έχουν το πρόβλημα...

Ο Ολυμπιακός δεν πάει τρένο στο Champions League, όπως πέρσι, αλλά αυτό που προέχει για τους πρωταθλητές Ευρώπης του Θοδωρή Βλάχου είναι η πρόκριση στο final 8.

Ας προκριθεί  ο Ολυμπιακός στο φαιναλ-8 και μετά οι άλλοι θα έχουν το πρόβλημα...

Ο Ολυμπιακός δεν πάει τρένο στο Champions League, όπως πέρσι, αλλά αυτό που προέχει για τους πρωταθλητές Ευρώπης του Θοδωρή Βλάχου είναι τον Μάιο να πανηγυρίσουν ακόμη μια πρόκριση στο final 8. Να βρεθούν στη γιορτή. Εκεί όπου κανείς δεν θα τους θέλει απέναντί του!

7 Φεβρουαρίου 2017. Γιουγκ – Ολυμπιακός 10-8. Η πρώτη και μοναδική ήττα για τους Πειραιώτες την περσινή αγωνιστική περίοδο, που είχαν συγκεντρώσει την 8η αγωνιστική 19 βαθμούς! Ακριβώς έναν χρόνο μετά. Ολυμπιακός – Γιουγκ 10-10. Πρώτη απώλεια των πρωταθλητών Ευρώπης στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» από τον Απρίλιο του 2017 και 12 βαθμούς μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής για το φετινό Champions League. Όλα αυτά μικρή σημασία θα έχουν εάν τον Μάιο, ο Θρύλος σφραγίσει την πρόκρισή του σε ακόμη μία τελική φάση Champions League (final 8).

Για την ώρα, τον Ολυμπιακό δεν τον έχει…πληγώσει ούτε η ήττα στο Ντουμπρόβνικ πριν από δυο εβδομάδες αλλά ούτε η ισοπαλία με τη Γιουγκ, με τον τρόπο μάλιστα που ήρθε στο φινάλε. Τους πρωταθλητές Ευρώπης μέχρι τώρα, «ενόχλησαν» οι απώλειες σε Ιταλία (ήττα από Βερόνα στην πρεμιέρα) και Γερμανία (ισοπαλία με το Ανόβερο).

Μια ήττα και μια ισοπαλία, στις αρχές της σεζόν, που κράτησαν την ομάδα μακριά από την κορυφή. Βέβαια αυτό που έχει σημασία για τον Θρύλο είναι η πρόκριση στο final 8 και όχι η πρωτιά στον όμιλό του, που έτσι κι αλλιώς είναι καπαρωμένη μετά και το 10-10 στον Πειραιά, από την πεινασμένη Γιουγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν στο φινάλε της φάσης των ομίλων να είναι στην τριάδα και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουν το final 8 και τον αντίπαλό τους. Η πρόκριση δεν είναι εύκολη, σε έναν όμιλο όπου όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη κοντράρονται οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 (Γιουγκ), του 2017 (Ζόλνοκ) και του 2018 (Ολυμπιακός). Σε ένα γκρουπ μάλιστα όπου το ένα εισιτήριο είναι…κλεισμένο από το Ανόβερο.

Απλά εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στους δυο ομίλους, για τον Ολυμπιακό δεν έχει καμία σημασία εάν τερματίσει πρώτος γιατί στο άλλο γκρουπ (α’), η Προ Ρέκο θα είναι στην κορυφή (έχει ξεφύγει ήδη πέντε βαθμούς) και οι άλλες τρεις ομάδες που έχουν πάρει ήδη το προβάδισμα είναι οι Μπρέσια, Φερεντσβάρος, Μπαρτσελονέτα ενώ υπάρχει και Έγκερ του Άγγελου Βλαχόπουλου. Αυτό σημαίνει πως η Προ Ρέκο θα παίξει με το Ανόβερο στον έναν προημιτελικό και από εκεί και πέρα θα παρακολουθήσουμε τρεις «ναυμαχίες» με κομμένη την ανάσα στα χιαστί. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως αυτό που προέχει για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι να παραμείνει στην πρώτη τριάδα (το τέταρτο εισιτήριο από τον όμιλο θα πάει στο Ανόβερο που διοργανώνει την τελική φάση) και να πάει στο final 8 στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να διεκδικήσει και πάλι το Ευρωπαϊκό.

Στη Γερμανία, λοιπόν θα αποφύγει σίγουρα στον προημιτελικό την Προ Ρέκο και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπαρτσελονέτα, Φερεντσβάρος, Μπρέσια, Έγκερ.

Τέσσερις ομάδες δυνατές με εμπειρία και βλέψεις για τελικό. Να είστε σίγουροι όμως πως καμία από αυτές δεν θέλει να βρεθεί στο δρόμο του πολύ σκληρού για να πεθάνει Ολυμπιακού. Όπως είχε πει και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΦΩΣ ο Μαυροβούνιος προπονητής της Σπαντάου, Πέταρ Κοβάσεβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι σαν το Ράμπο. Εκεί που πιστεύεις πως πέθανε, επιστρέφει με έναν απίθανο τρόπο».

Για αυτό λοιπόν. Ας προκριθεί η ομάδα με το καλό στο final 8 και στο Ανόβερο θα είναι αλλιώς…