Ολυμπιακός- Γιουγκ 10-10: Φιλί ζωής από Γενηδουνιά

Με γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά στα 19 δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 10-10 την Γιουγκ. 

Ολυμπιακός- Γιουγκ 10-10: Φιλί ζωής από Γενηδουνιά

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς με γκολ 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, χάρισε στον Ολυμπιακό έναν βαθμό στο ματς με τη Γιουγκ στον Πειραιά (10-10) που ενδεχομένως στο φινάλε να αποδειχθεί χρυσός. Μεγάλο ματς από τον διεθνή περιφερειακό που πέτυχε τα μισά τέρματα. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-4 αλλά δέχθηκε ένα 5-0 στο δεύτερο ημίχρονο (7-9), ωστόσο επέστρεψε και πήρε το βαθμό κόντρα στην πανίσχυρη Γιουγκ για την 8η αγωνιστική του Champions League.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη περίοδο έδειξε τις διαθέσεις του. Μπήκε καλά, είχε σε μεγάλα κέφια τον Γενηδουνιά (3 γκολ με το καλημέρα) στην επίθεση και έβαλε από...κάτω τη Γιουγκ με το καλημέρα, παίζοντας εξαιρετικά στην επίθεση ενώ και αμυντικά ήταν καλός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν 1-0 και 2-1 ενώ ο Γενηδουνιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά την ασίστ του Μυλωνάκη έγραψε στον παραπάνω (2/4) το 3-1. Ο αριστερόχειρας Γιόκοβιτς απάντησε από την περιφέρεια (3-2) λίγο πριν από το τέλος της περιόδου (36’’) αλλά ο Γενηδουνιάς δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Οι παίκτες του Βλάχου γύρισαν άψογα τη μπάλα και ο διεθνής περιφερειακός την κατάλληλη στιγμή εκτέλεσε για το 4-2 (σκορ πρώτης περιόδου) με το τρίτο του προσωπικό τέρμα.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι αν και είχαν το προβάδισμα και έπαιζαν εξαιρετική άμυνα, έβγαλαν μια νευρικότητα στην επίθεση. Οι Κροάτες όμως δεν μπόρεσαν να μειώσουν γιατί ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός αμυντικά και ο Πάβιτς φάνταζε ανίκητος. Έτσι μπορεί να χάθηκε ο πρώτος παραπάνω στη δεύτερη περίοδο (2/5) αλλά στον επόμενο ο Γούνας δεν λάθεψε και έκανε το 5-2 (4.20 για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 3/6 και τους Κροάτες 1/3 σε αυτό το σημείο. Ο Αργυρόπουλος (εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση) και πάλι μετά την ασίστ του Μυλωνάκη (που να μην ήταν και τραυματίας) ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (6-2), 2.36 για το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η Γιουγκ...απάντησε βρίσκοντας δυο γκολ σερί στον παραπάνω σε διάστημα ενός λεπτού με τον τυχερό Λόνταρ και τις δυο φορές να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά (6-4). Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε μια χαμένη επίθεση στον παραπάνω αλλά ο Πάουλο Ομπράντοβιτς 41’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου πέτυχε ένα υπέροχο και πάνω από σημαντικό γκολ από την περιφέρεια (7-4, σκορ ημιχρόνου).

Ο Παπαναστασίου, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν πήρε πολλές, προσπάθειες μείωσε σε 7-5 από την περιφέρεια με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ρυθμό επιθετικά, αφού οι Κροάτες έπαιζαν σκληρά και πήραν ψυχολογία. Μάλιστα ο έτερος ξένος της ομάδας, ο Ρώσος Μερκούλοφ μείωσε στο γκολ (7-6, 4.49 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου) με τους Πειραιώτες να έχουν εγκλωβιστεί από την Κροατική άμυνα και τον Πόπαντιτς που έβγαλε 2-3 σουτ και πήρε ψυχολογία. Η άμυνα όμως στο τελευταίο τετράλεπτο της περιόδου και ο Πάβιτς κράτησαν μπροστά την ομάδα του Πειραιά, που είχαν δυο χαμένους παραπάνω σε αυτό το οκτάλεπτο και πολλές δυσκολίες από το πρες των παικτών του Κόμπεστσακ.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία συγκλονιστική περίοδο, με τον Παπαναστασίου και πάλι στο ξεκίνημα (αυτή τη φορά στην κόντρα) να γράφει το 7-7 (3-0 το σερί της Γιουγκ). Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία στον παραπάνω να περάσει και πάλι μπροστά αλλά το σουτ του Γούνα σταμάτησε στο κεφάλι (!) του Πόπαντιτς. Μάλιστα η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη, αφού στην επόμενη επίθεση ο Φάτοβιτς με τέρμα στον παραπάνω (4/7 οι Κροάτες) έδωσε προβάδισμα (7-8) για πρώτη φορά στη Γιουγκ (5.57 πριν από το τέλος του αγώνα) ενώ ο φοβερός αριστερόχειρας Γιόκοβιτς με ένα απίθανο γκολ από την περιφέρεια έγραψε και το 7-9 (5.12 πριν από το τέλος). Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τι ρυθμό του, η Γιουγκ ήταν εξαιρετική αμυντικά και οι Πειραιώτες θυμήθηκαν τον κακό τους εαυτό στον παίκτη παραπάνω αφού το 4/8 του πρώτου ημιχρόνου, τρία λεπτά πριν από το τέλος είχε γίνει 4/12! Το πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης, μετέτρεψε σε γκολ ο Γενηδουνιάς (8-9, 2.53 για το φινάλε του αγώνα). Στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος και 11 δευτερόλεπτα μετά ο Γούνας και πάλι με πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα (9-9). Η Γιουγκ όμως με τον Ζούβελα στον παραπάνω, πήρε εκ νέου το προβάδισμα 1.21 πριν από το τέλος (9-10). Το σουτ του Γούνα 53’’ για το φινάλε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πόπανιτς και στη συνέχεια το σουτ του Γιόκοβιτς πέρασε άουτ, με την τελευταία επίθεση στον Ολυμπιακό. Ο Γενηδουνιάς με υπέροχο σουτ 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έγραψε το 10-10 και έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 0-2, 3-4.

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 5, Αργυρόπουλος 2, Γούνας 2, Ομπράντοβιτς 1,

Γιουγκ: Λόντσαρ 2, Γκαρσία 1, Γιόκοβιτς 2, Παπαναστασίου 2, Μερκούλοφ 1, Φάτοβιτς 1.