Η μηχανή του Θρύλου ζεσταίνεται

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του με αντίπαλο τη Σπαντάου, επέστρεψε στις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζεται για τα δύσκολα που ακολουθούν. Γράφει ο Π. Λιακόπουλος.

Η μηχανή του Θρύλου ζεσταίνεται

Ούτε χάθηκε το Ευρωπαϊκό μετά την ήττα από τη Βερόνα, ούτε φυσικά ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Σπαντάου, έγινε ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου πήραν κόντρα στη Γερμανική ομάδα αυτό που ήθελαν, έδειξαν πως η μηχανή…ζεσταίνεται ενόψει της δύσκολης συνέχειας και το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η αλήθεια είναι πως πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός ήταν «μυθικός». Μέσα στο Νοέμβριο είχε συντρίψει στον Πειραιά 17-9 τη Ντιναμό Μόσχας, σε ένα παιχνίδι όνειρο. Τότε είχαμε γράψει πως ο Θρύλος τρόμαξε την Ευρώπη και κάποιοι γελούσαν. Λίγους μήνες μετά, αυτοί που γέλασαν ήταν φυσικά οι παίκτες και ο κόουτς του Θρύλου αλλά και τα εκατομμύρια των οπαδών του.

Φέτος δεν είναι σε καμία περίπτωση «μυθικός». Για την ώρα βέβαια, γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, η ομάδα του Πειραιά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έκανε «μπαμ» στα ματς με Βερόνα, Ανόβερο αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα, η έλλειψη ρυθμού. Χωρίς πισίνα, με προβλήματα αρκετά λόγω απουσιών ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να μην έχει το ίδιο πρόσωπο με το περσινό ξεκίνημα. Θα ήταν αφύσικο.

Το ευχάριστο είναι πως κόντρα στη Γερμανική ομάδα, οι παίκτες του Βλάχου έβγαλαν στο νερό στοιχεία που τους έφτασαν πέρσι στην κορυφή της Ευρώπης. Δίψα, πάθος και διάθεση για άμυνα και κυνήγι για κάθε μπάλα μέσα στην πισίνα. Όλα τα άλλα θα έρθουν. Και η φρεσκάδα στην επίθεση και η κίνηση χωρίς τη μπάλα και τα σουτ θα μπουν. Έχουμε πει πολλές φορές, πως ο Ολυμπιακός έχει τέτοιο ταλέντο στην επίθεση, που μπορεί να σκοράρει με χίλιους δυο τρόπους. Το θέμα είναι να παίξει άμυνα. Όπως έκανε με αντίπαλο τη Σπαντάου. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η συνέχεια είναι δύσκολη για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Την επόμενη Παρασκευή θα παίξουν στη Βουδαπέστη για έναν ακόμη Ευρωπαϊκό τίτλο (Σούπερ Καπ Ευρώπης). Θα παίξουν στο σπίτι της Φερεντσβάρος για να γράψουν ή μάλλον να ξαναγράψουν ιστορία. Θα προσπαθήσουν να φέρουν στη χώρα την πέμπτη κούπα μέσα στο 2018!

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ