Όλοι θέλουν να κερδίζουν τον πρωταθλητή Ευρώπης

Στον Ολυμπιακό κατάλαβαν με το…καλημέρα πως το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο θα είναι το πιο δύσκολο από κάθε άλλη σεζόν.

Όλοι θέλουν να κερδίζουν τον πρωταθλητή Ευρώπης

Ο κόουτς Βλάχος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και είχε προειδοποιήσει.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο από την…πρωτάρα Βερόνα. Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη αφού μιλάμε για τους «ερυθρόλευκους» του Θοδωρή Βλάχου που εδώ και χρόνια δεν ξέρουν τι σημαίνει ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ουσία είναι πως στο μεγάλο λιμάνι συνειδητοποίησαν με το…καλημέρα αυτό που λέει εδώ και καιρό ο Θοδωρής Βλάχος. «Όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν» είχε πει ο «καπετάνιος» του Ολυμπιακού και δικαιώθηκε πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν. Ο κόουτς αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι και το έχει επισημάνει. Ο Βολιώτης έχει ζήσει το τρεμπλ του 2002 και τον πρόωρο αποκλεισμό την επόμενη σεζόν του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού με μόλις 2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε έξι αγώνες (όμιλος των τεσσάρων τότε) και για αυτό ζητούσε και ζητάει σωστή διαχείριση της περσινής καταπληκτικής περιόδου.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα – το λέμε αυτό γιατί την ίδια ώρα έπαιζε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια με τη Μπασκόνια – μέσα από το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, θα διαπίστωσαν πως το μάτι των παικτών της Βερόνα «γυάλιζε». Οι παίκτες του Μπαλτινέτι μπήκαν στο νερό με το μαχαίρι στα δόντια και ήθελαν να αποδείξουν πως μόνο τυχαία δεν βρέθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν πολύ «ξύλο», δεν φοβήθηκαν να χρεωθούν με ποινές και…χάλασαν το μυαλό των παικτών του Βλάχου. Πήγε το παιχνίδι στη δύναμη και στο πάθος και το πήρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Κι αυτό φάνηκε από τους πανηγυρισμούς στο φινάλε. Μια αγκαλιά οι Ιταλοί γιόρτασαν το τρίποντο ενώ τη στιγμή που ο Μπαλτινέτι έκανε δηλώσεις στην κάμερα, περνούσαν διάφοροι από δίπλα του και σε ζωντανή μετάδοση ζητωκραύγαζαν λες και η Βερόνα σήκωσε το Ευρωπαϊκό.

Κύριος ο Θοδωρής Βλάχος αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης έδωσε συγχαρητήρια στη Βερόνα για τη νίκη της, μιλώντας στην Ιταλική τηλεόραση. Ο κόουτς είπε απλά και όμορφα «όταν σκοράρεις μόλις δυο γκολ σε ένα ημίχρονο, δύσκολα μπορείς να κερδίσεις». Ο «καπετάνιος» των πρωταθλητών Ευρώπης ξέρει πολύ καλά πως η ομάδα του στη συνέχεια θα παίξει το πόλο που γνωρίζει και θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.