Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 10-7: Η 9η νίκη στον όμιλο «δώρο» στη Βουλιαγμένη (highlights)

Ο Ολυμπιακός κέρδισεν 10-7 τη Γιαντράν Σπλιτ στον Πειραιά, για τη 12η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League στο πόλο ανδρών. Τέσσερα γκολ ο Βάμος.

Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 10-7: Η 9η νίκη στον όμιλο «δώρο» στη Βουλιαγμένη (highlights)

Ένατη νίκη για τον Ολυμπιακό στον Α’ όμιλο του Len Champions League. Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε 10-7 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τη Γιαντράν Σπλιτ και έκανε «δώρο» το τρίποντο στη Βουλιαγμένη, που παραμένει στο +3 από τους Κροάτες ενώ έχει και την ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη διατηρείται στο κόλπο της 2ης θέσης στον όμιλο που θα τον στείλει μακριά από τη γηπεδούχο Νόβι Μπέογκραντ στον προημιτελικό του Final 8.

Με τον Μάρτον Βάμος να έχει σκοράρει τα μισά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν μπροστά με 6-3. Η Γιαντράν μπορεί να προηγήθηκε 0-1 αλλά η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό που είχε ένα χαμένο πέναλτι (δοκάρι Παπαναστασίου) αλλά ήταν μπροστά με 3-2 στην πρώτη περίοδο.

Με 3-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο, η διαφορά πήγε και στο +4 (6-2, 3.16 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με τον Μπίγιατς να είναι σταθερός στο τέρμα και να αποκρούει το πέναλτι του έμπειρου Σέτκα), με τον Λούκα Μπούκιτς να μειώνει σε 6-3 (ημίχρονο) και 6-4 (αρχές τρίτης περιόδου), με δυο σερί τέρματα.

Ο Μουρίκης απάντησε άμεσα για το 7-4 στον παραπάνω, ωστόσο ο Κράγκιτς με τον ίδιο τρόπο μείωσε ξανά στα δύο γκολ (7-5), με τη Γιαντράν να μην τα παρατάει και να δίνει τα πάντα αφού καιγόταν για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διατηρήσει τη διαφορά των τριών τερμάτων και να την αυξήσει για να τελειώσει τον αγώνα.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 8-6, με τους Πειραιώτες να είναι νευρικοί και τους Κροάτες να προσπαθούν να μειώσουν στο γκολ αλλά ο Βάμος ήταν εκείνος που πέτυχε το 9-6 και ξεμπλόκαρε τον Ολυμπιακό που δέχθηκε αμέσως γκολ με πέναλτι (δεν υπήρχε) του Κράγκιτς. Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς είχε και επίθεση με δυο παίκτες παραπάνω αλλά δεν σκόραρε, με τον Γιάννη Φουντούλη τελικά, 1.03 πριν από το τέλος να γράφει το 10-7 για τον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 2-3, 2-1.

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 4, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς, Δήμου, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Γιαντράν Σπλιτ: Μάρτσελιτς, Μπούριτς, Μάρινιτς Κράγκιτς 3, Τσάγκαλι, Μπούτιτς, Πεΐκοβιτς 1, Μπούκιτς 3, Ζόβιτς, Τομάσοβιτς, Ντόμπουντ, Σέτκα, Ντούζεβιτς, Άνιτς