Ματαρό – Ντουναϊσβάρος 12-9: Στον τελικό η ομάδα του Μπαγιάρτ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Η Ματαρό κέρδισε 12-9 την Ντουναϊσβάρος και θα αναμετρηθεί με τη Σαμπαντέλ στον τελικό του final 4 του Len Champions League στο πόλο γυναικών. Η Μαρία Δασκαλοπούλου σφύριξε στον ημιτελικό.

Ματαρό – Ντουναϊσβάρος 12-9: Στον τελικό η ομάδα του Μπαγιάρτ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Η ομάδα του Μπαγιάρτ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στη φάση των «8», προκρίθηκε στον τελικό του Champions League στο πόλο γυναικών. Κέρδισε 12-9 στον ημιτελικό του final 4 την Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία) και θα αναμετρηθεί το Σάββατο (1/4, 18.30) με τη Σαμπαντέλ που νωρίτερα απέκλεισε την Οριζόντε Κατάνια.

Η Ντουναϊσβάρος προηγήθηκε 0-1 αλλά ακολούθησε ένα σερί 5-0 από την εκρηκτική Ματαρό (5-1), σε περίπου οκτώ λεπτά. Η Ντουναϊσβάρος μείωσε σε 6-4 αλλά η Σέβενιχ που έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο έγραψε το 7-4.

Με γκολ για τη Ματαρό ξεκίνησε και το τρίτο οκτάλεπτο με την Εσπάρ να γράφει το 8-4, με την ομάδα του Μπαγιάρτ όχι μόνο να διατηρεί αυτό το +4 (9-5) αλλά να ξεφεύγει και με πέντε γκολ διαφορά (10-5, 2.10 πριν από το τέλος) με τέρμα της Αβένιο μετά το τάιμ άουτ του Ισπανού τεχνικού.

Η Ντουναϊσβάρος μείωσε στα τρία γκολ (10-7), πήγε να το κάνει ντέρμπι αλλά η Φαν Ντε Κράατς στην παραπάνω έγραψε το 11-7 (6.06 πριν από το τέλος). Η Χόρβατ με το τρίτο της τέρμα στον ημιτελικό έγραψε το 11-8 αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την Ντουναϊσβάρος, με την Καμπράι να απαντάει άμεσα για το 12-8. Η Χόρβατ με το τέταρτο της γκολ στον αγώνα, έγραψε το 12-9 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η Μαρία Δασκαλοπούλου, μαζί με τον πολύπειρο Μπόρις Μαργκέτα αποτέλεσαν το διαιτητικό δίδυμο του ημιτελικού.