Ράντοβιτς: «Δεν θα είχα θέση τώρα στον Ολυμπιακό, λόγω Φιλίποβιτς, Βάμος»

Ο Μαυροβούνιος περιφερειακός του Ολυμπιακού Τζούρο Ράντοβιτς μίλησε για την τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τη συμφωνία με τη Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι.

Ράντοβιτς: «Δεν θα είχα θέση τώρα στον Ολυμπιακό, λόγω Φιλίποβιτς, Βάμος»

Ο Τζούρο Ράντοβιτς υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του καλοκαιριού του 2021. Ο Ολυμπιακός τότε είχε δώσει και χρήματα στη Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι για να τον αποκτήσει, τη στιγμή που τον παίκτη ήθελαν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο 22χρονος τότε Ράντοβιτς στο άκουσμα του Ολυμπιακού και της ομάδας που… έχτιζε τότε ο Θοδωρής Βλάχος είπε αμέσως το «ναι».

Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και τον Ολυμπιακό, η συνέχεια δεν ήταν καλή αφού ήρθε η τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που κράτησε εκτός τον Ράντοβιτς και…τίναξε στον αέρα τον περσινό σχεδιασμό του Ολυμπιακού που είχε και τραυματισμούς, «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό και ιώσεις και έτσι η ομάδα που πήγαινε… τρένο έμεινε εκτός φάιναλ 8.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Νοέμβριο του 2021 απέκλεισε τον διεθνή περιφερειακό του Ολυμπιακού Τζούρο Ράντοβιτς από κάθε δραστηριότητα λόγω παραβίασης κανόνων ντόπινγκ (δυο φορές δεν συμπλήρωσε το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί την τοποθεσία όπου διαμένει και παρά τις εξηγήσεις που έδωσε τιμωρήθηκε).

Τελικά επιστρέφει μέσα Φεβρουαρίου και θα φοράει το σκουφάκι της Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι (από εκεί τον πήρε ο Ολυμπιακός) μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Μαυροβούνιος διεθνής αριστερόχειρας μίλησε στην πατρίδα του («Vijesti») για την αναμενόμενη επιστροφή, την τιμωρία, την εθνική και εξήγησε γιατί μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι στη Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι και όχι στον Ολυμπιακό, που έχει ήδη στο ρόστερ τους εξαιρετικούς αριστερόχειρες Φίλιπ Φιλίποβιτς και Μάρτον Βάμος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τιμωρία του λήγει στις 21 Φεβρουαρίου και από εκείνη την ημέρα και μετά θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

«Μάθημα για εμένα, θα θυμάμαι τι πέρασα»

Εδώ και λίγες ημέρες ο Ράντοβιτς έχει μπει στις προπονήσεις της Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι. «Όλα όσα έγιναν τώρα φαίνονται μακρινά, αλλά θυμάμαι καλά τι πέρασα. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Ακόμη και ο πιο σοβαρός τραυματισμός στον αθλητισμό δεν μπορούσε να συγκριθεί με αυτό», είπε ο Ράντοβιτς στο αρχή της συνέντευξης στο «Vijesti» και συνέχισε: «Δεν αμφέβαλα ποτέ για τον εαυτό μου. Δεν τα παραπάτησα. Προπονήθηκα φυσικά όσο μπορούσα. Έκανα γυμναστήριο, κολύμπι, διατηρούσα τη φόρμα μου παίζοντας κάποια άλλα αθλήματα. Ήταν μέσα στο μυαλό μου πως δεν πρέπει να τα παρατήσω και πρέπει να επιστρέψω πιο δυνατός. Σε αυτό με βοήθησαν η οικογένεια και οι φίλοι μου και είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς».

Ο 23χρονος περιφερειακός παραδέχθηκε πως «πήγε πίσω την καριέρα μου όλο αυτό, αλλά αποδέχτηκα ότι ήταν ένα μάθημα που ίσως έπρεπε να μάθω ως νεαρός αθλητής. Τώρα είμαι έτοιμος να κάνω το δεύτερο ντεμπούτο στην καριέρα μου. Ήταν λάθος δικό μου. Αμέλειά μου. Αποδέχτηκα την ευθύνη, έτσι έπρεπε, αλλά νομίζω ότι οι θεσμοί ήταν αυστηροί μαζί μου.

Γιατί πριν από αυτό, στα προηγούμενα πέντε χρόνια της καριέρα μου, έκανα έλεγχο ντόπινγκ σχεδόν κάθε μήνα.Πίστευα ότι όλα αυτά κάπου θα ληφθούν υπόψη. Δεν ήταν έτσι, έπρεπε να εκτίσω μια τιμωρία και είναι ένα… διάλειμμα που θα θυμάμαι καλά. Έχω περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και η τιμωρία ήρθε τη στιγμή που τελικά ήμουν έτοιμος, έπαιξα καλά, έκανα μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα να τα ξεχάσω όλα αυτά και να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπώ περισσότερο, να παίζω πόλο».

«Ήμουν συνέχεια στο Νόβι σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό»

Ο διεθνής άσος Τζούρο Ράντοβιτς το καλοκαίρι του 2021 είχε υπογράψει με τον Ολυμπιακό συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έτσι ανήκει στην ομάδα του Πειραιά μέχρι και το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο δεν θα γυρίσει άμεσα στον Ολυμπιακό, αφού όπως είναι γνωστό θα παίζει δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στη Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι. Ο Ράντοβιτς εξήγησε: «Αυτό είναι το πλάνο, γιατί ήδη προπονούμαι με τον Γιαντράν. Ήμουν συνέχεια στο Χέρτζεγκ Νόβι και σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο για μένα να είμαι εδώ ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν θα είχα θέση στον Ολυμπιακό αυτήν τη στιγμή, στη θέση μου υπάρχουν άσοι όπως ο Φίλιπ Φιλίποβιτς και ο Μάρτον Βάμος. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα αυτήν τη στιγμή είναι να παίξω και νομίζω ότι η Γιαντράν μου δίνει αυτήν την ευκαιρία. Θα είναι μια πραγματική ευκαιρία για μένα, είμαι έτοιμος να βοηθήσω τη Γιαντράν».

Φυσικά μέσα στο έτος θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον Ράντοβιτς να μπει σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, τη στιγμή μάλιστα που στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι ξένοι και οι Πειραιώτες έχουν ήδη στο ρόστερ τους τους Φιλίποβιτς, Βάμος, Μπούσλιε, Μπίγιατς. Οι δύο πρώτοι είναι αριστερόχειρες και ο Ράντοβιτς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τους… φάει τη θέση. Για αυτό και ο Μαυροβούνιος λέει πως δεν θα έχει θέση στον Ολυμπιακό. Τον παίκτη θα τον δουν στον Ολυμπιακό και η λογική λέει πως του χρόνου που θα σταματήσει ο Φιλίποβιτς, θα μπει στο ρόστερ ο Ράντοβιτς, ο οποίος θα είναι μαζί με τον Βάμος οι δύο αριστερόχειρες των «ερυθρόλευκων».

Μιλάμε για έναν παίκτη νεαρό, που έχει μια δεκαετία πόλο μπροστά του και για αυτό οι νταμπλούχοι Ελλάδας επένδυσαν πάνω του και δεν υπάρχει λόγος να τον αφήσουν χωρίς να τον δουν μια ολόκληρη σεζόν στην ομάδα. Άλλωστε όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Ήρθε φυσικά η τιμωρία σε ένα κρίσιμο σημείο για τον ίδιο αλλά δεν μπορεί ξαφνικά να… ξέχασε να παίζει πόλο. Θα έχει την ευκαιρία τους επόμενους μήνες, μέσα από τα παιχνίδια που θα δώσει με τη Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι, να πάρει λεπτά συμμετοχής και τη νέα αγωνιστική περίοδο, φορώντας το σκουφάκι του Ολυμπιακού να γυρίσει στο υψηλότερο επίπεδο.

«Το περιμένω μέσα στο 2023»

Όπως είναι λογικό, ο περιφερειακός Τζούρο Ράντοβιτς θέλει να γυρίσει και στην εθνική ομάδα της χώρας του, στο Μαυροβούνιο. Ο 23χρονος άσος, ο οποίος μέσα στον Φλεβάρη θα γίνει 24 ετών, σχολίασε: «Είδα όλους τους αγώνες της εθνικής και αυτές ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές για μένα όλο αυτό το διάστημα. Ήθελα να βοηθήσω, είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Λυπήθηκα για τα παιδιά, ξέρω πόσο δούλεψαν όλη τη χρονιά, πόσα έδωσαν τον εαυτό τους για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν πήγαν όλα όπως ήθελαν μέσα στο 2022. Περιμένω να βρεθώ στην εθνική μέσα στο 2023. Έχουμε δυνατότητες, έχουμε και ποιότητα, όλοι είναι ένα χρόνο μεγαλύτεροι και σίγουρα θα δείξουμε πρόοδο».

Ο Ράντοβιτς σε ηλικία μόλις 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του για την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου στις μεγάλες διοργανώσεις και ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Ιανουάριο του 2020.

Με τους «καρχαρίες» κατέκτησε και τον τίτλο του Γουόρλντ Λιγκ, καθώς και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα. Φυσικά ήταν εκτός κλήσεων της εθνικής Μαυροβουνίου και θα έχει ενδιαφέρον εάν ο κόουτς Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς τον καλέσει μέσα στο έτος ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.