Ολυμπιακός: Γιατί είναι «τελικός» το ματς που ακολουθεί με τη Φερεντσβάρος

Διαβάστε γιατί η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελονέτα, αλλά και το διπλό της Φερεντσβάρος επί της Νόβι Μπέογκραντ καθιστούν το επερχόμενο ματς των Πειραιωτών με τους Μαγυάρους «τελικό» για την πρόκριση στο Final-8. του LEN Champions League.

Ολυμπιακός: Γιατί είναι «τελικός» το ματς που ακολουθεί με τη Φερεντσβάρος

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελονέτα «πλήγωσε» την ομάδα του Πειραιά σε ό,τι έχει να κάνει με την προσπάθειά της να πάρει την πρόκριση για το Final-8 του LEN Champions League, ωστόσο αυτό που έκανε ακόμη μεγαλύτερη τη ζημιά για τους «ερυθρόλευκους» ήταν το αποτέλεσμα στο ματς της Φερεντσβάρος.

Επίσης για την 11η αγωνιστική, η ουγγρική ομάδα πέτυχε σπουδαίο διπλό με σκορ 11-14 στην έδρα της Νόβι Μπέογκραντ και «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην 4η θέση με 19 βαθμούς. Αυτό περιπλέκει την κατάσταση αναφορικά με την πρόκριση και ουσιαστικά καθιστά «τελικό» τον αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τους Μαγυάρους στις 9 Απριλίου στον Πειραιά.

Αν ρίξετε μια ματιά στη βαθμολογία του Α' Ομίλου όπως διαμορφώθηκε μετά τα παιχνίδια της Τετάρτης, θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά τρεις ομάδες διεκδικούν δυο εισιτήρια για το Final-8: Η Μπαρτσελονέτα, ο Ολυμπιακός και η Φερεντσβάρος.

Κι αυτό διότι η μεν Μπρέσια είναι άπιαστη στην πρώτη θέση, η δε Νόβι Μπέογκραντ προκρίνεται ό,τι και να κάνει ως διοργανώτρια. Όπερ σημαίνει ότι πλέον ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού για την τετράδα είναι η Φερεντσβάρος.

Εφόσον η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νικήσει τους Ούγγρους στις 9 Απριλίου, τότε θα απλουστεύσει την κατάσταση παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα περιπλέκονται, γι' αυτό οι Πειραιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι...