Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 9-5: Όλα στραβά και ανάποδα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 9-5 στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελονέτα για την 11η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League. «Τελικός» με Φερεντσβάρος στις 9 Απριλίου στον Πειραιά. 

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 9-5: Όλα στραβά και ανάποδα

Κακός ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη ηττήθηκε δίκαια 9-5 από την Μπαρτσελονέτα για την 11η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Len Champions League. «Έπεσε» στην τέταρτη θέση του Α’ Ομίλου και θέλει μόνο νίκη στις 9 Απριλίου κόντρα στη Φερεντσβάρος στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι. Βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, δεχόμενος δύο τέρματα από την περιφέρεια (2-0) πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε τέσσερα λεπτά αγώνα. Στη συνέχεια έβγαλε άμυνες αλλά είχε θέματα στην επίθεση. Δεν είχε ρυθμό και δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις ενώ στον παίκτη παραπάνω χάθηκε η πρώτη επίθεση αλλά ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 2-1 (1/2 στον παίκτη παραπάνω) που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φιλίποβιτς στο γκολ (3-2) του Ντε Τόρο (3-1), αλλά οι Καταλανοί βρήκαν και πάλι εύκολα γκολ από την περιφέρεια και ξέφυγαν (5-2, 2.39 για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου). Το θετικό ήταν πως ο Φιλίποβιτς σε ένα κρίσιμο σημείο βρήκε και πάλι γκολ μειώνοντας σε 5-3 στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

Το κακό είναι πως η Μπαρτσελονέτα πήρε το σπριντ και έχοντας αποβολή από τη δεύτερη περίοδο, έπαιξε με παίκτη παραπάνω και σκόραρε για το 6-3. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και η νταμπλούχος Ισπανίας που δεν είναι καμία ομάδα της…πλάκας και έχει παίκτες σκόρερ, ξέφυγε και με τέσσερα τέρματα διαφορά (7-3), με την ομάδα του Πειραιά να χάνει μια ακόμη ευκαιρία στο φινάλε στον παίκτη παραπάνω.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός όσο και να προσπάθησε ήταν αδύνατο να καλύψει τη διαφορά και κοίταξε στο τέλος να κρατήσει το +4 από το ματς του πρώτου γύρου στον Πειραιά, κάτι που δεν έγινε με την Μπαρτσελονέτα να γράφει στο τέλος το 9-5.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-0, 2-2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Φάτοβιτς): Πινέντο, Φαμέρα, Γκρανάδος 2, Μουνιαρίθ 1, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 2, Παβιγιάρ 1, Φερνάντες, Ασένσιο 1, Περόνε 1, Μπιελ, Μπούστος, Αγκίρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβου 1, Ζερδεβάς.