Ολυμπιακός: Πανίσχυρος στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» έχει μόλις μία ήττα στην EuroLeague στο πόλο γυναικών εδώ και οκτώ χρόνια. Στον Πειραιά έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ευρώπης και δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. 

Ολυμπιακός: Πανίσχυρος στον Πειραιά

Το back to back ήταν από την αρχή της χρονιάς ο στόχος των κοριτσιών του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που ο πρωταθλητής Ευρώπης ανέλαβε και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο πόλο γυναικών, έχει ακόμη πιο πολλές πιθανότητες να πανηγυρίσει το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Φυσικά και οι «ερυθρόλευκες», που δεν θα παίξουν μόνες τους αλλά με τον κόσμο στο πλευρό τους, έχουν ένα πλεονέκτημα. Για την ακρίβεια ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα άθλημα όπου οι περισσότερες πολίστριες δεν είναι… μαθημένες σε «καυτές» έδρες, όπως είναι αυτή του Ολυμπιακού.

Το «Πέτρος Καπαγέρωφ» δεν είναι απλά μια έδρα για τα κορίτσια της ομάδας του Πειραιά. Είναι το «κάστρο» τους. Δεν το λέμε εμείς. Οι αριθμοί το λένε!

Από τη σεζόν 2014-15 (εκείνη τη χρονιά κατέκτησε την EuroLeague στον Πειραιά) μέχρι και σήμερα ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία ήττα στην έδρα του σε ματς Ευρωλίγκας. Είτε μιλάμε για φάιναλ φορ (2015) είτε για νοκ άουτ παιχνίδια είτε ματς σε φάση ομίλων.

Ο Ολυμπιακός εδώ και οκτώ χρόνια στην Ευρωλίγκα έχει ηττηθεί στον Πειραιά μόνο από την Κίνεφ Κίρισι στις 16 Μαρτίου 2018. Ήταν η ρεβάνς του 10-10 στο Κίρισι, με τις Ρωσίδες να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση στο φάιναλ φορ με το γκολ της Προκοφίεβα εννέα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος στην παίκτρια παραπάνω.

Έγινε το 11-10 για την Κίνεφ που πέρασε στο φάιναλ φορ και στη συνέχεια κατέκτησε και το τρόπαιο. Αυτή είναι και η μοναδική εντός έδρας ήττα για τις «ερυθρόλευκες» στην Ευρωλίγκα από την άνοιξη του 2014 και μετά…

Ευρωπαϊκό και δύο Σούπερ Καπ

Το «Πέτρος Καπαγέρωφ» ξυπνά υπέροχες μνήμες για τις περισσότερες «ερυθρόλευκες», αφού σε αυτό το κολυμβητήριο ο Ολυμπιακός έχει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και δύο Σούπερ Καπ.

Στις 25 Απριλίου 2015 κατακτά την Ευρωλίγκα (πρώτη) στον τελικό του φάιναλ φορ του Πειραιά με αντίπαλο τη Σαμπαντέλ (10-9).

Λίγους μήνες μετά, στις 20/11/2015, ο Ολυμπιακός κερδίζει την Πάντοβα 10-6 στο κατάμεστο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και σηκώνει το Σούπερ Καπ Ευρώπης (πρώτο).

Ακολούθησε ένα ακόμη Σούπερ Καπ Ευρώπης, πρόσφατα στον Πειραιά, με τις «ερυθρόλευκες» να κερδίζουν την Κίνεφ Κίρισι 14-11 στον τελικό κατακτώντας έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.