Ολυμπιακός - Ντιναμό Τιφλίδας 20-9: Πρεμιέρα όνειρο στο Champions League με οκτώ γκολ του Φουντούλη

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε στον Πειραιά, την Ντιναμό Τιφλίδας (20-9) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του LEN Champions League. Οκτώ γκολ ο Γιάννης Φουντούλης!

Ολυμπιακός - Ντιναμό Τιφλίδας 20-9: Πρεμιέρα όνειρο στο Champions League με οκτώ γκολ του Φουντούλη

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Θοδωρής Βλάχος (δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δερβίση, ο οποίος θα λείψει και από το ματς με τη Νόβι Μπέογκραντ στη Σερβία).

Με εξαιρετική άμυνα και τον Γιάννη Φουντούλη να εκτελεί αλλά και να δημιουργεί, η ομάδα του Πειραιά ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0 (Φουντούλης 2, Κολόμβος, Φιλίποβιτς). Ο Γιέλατσα 3.22 για το τέλος της πρώτης περιόδου μείωσε σε 4-1, για να απαντήσει πάλι ο Φουντούλης (5-1), με τον Βάσιτς να διαμορφώνει το 5-2 (πρώτη περίοδος), σε ένα οκτάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός είχε γκολ στον παραπάνω (1/1), στην κόντρα, στον φουνταριστό και την περιφέρεια! Στην άμυνα είχε 2/3 στον παίκτη λιγότερο.

LEN Champions League: Η Νόβι Μπέογκραντ πήρε τον «εμφύλιο» στη Σερβία (16-10)

Με γκολ από την περιφέρεια (Φιλίποβιτς) ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει μέσα στο νερό και να εκτελεί από την περιφέρεια, έχοντας στο νερό και τους δύο αριστερόχειρές του. Ο Σέρβος έκανε το 6-2, ο Μαυροβούνιος το 7-3 (είχε μείωσε προσωρινά ο Βάσιτς) ενώ ο Φιλίποβιτς...έφτιαξε και το 8-3 για τον Φουντούλη (4 γκολ, 4.35 για το τέλος του ημιχρόνου), ο οποίος πήρε την αποβολή και έκανε και το 9-3! Η Ντιναμό δεν μπορούσε αμυντικά να κρατήσει τους «ερυθρόλευκους» και στην επίθεση όλη η δουλειά γινόταν από τον Κροάτη Γιέλατσα και τον Σέρβο Βάσιτς. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το οκτάλεπτο είχε 2/4 στον παραπάνω και 2/4 στον λιγότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάνος Ζερδεβάς αντικατέστησε τον Μάρκο Μπίγιατς κάτω από τα δοκάρια, με τον κόουτς Βλάχο να μοιράζει ορθά τον χρόνο συμμετοχής και στους τερματοφύλακες. Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και είναι λογικό αφού είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, ωστόσο στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου...πάτησε γκάζι. Ο Σάριτς μείωσε στον παραπάνω σε 9-5 αλλά στην επόμενη επίθεση ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης εκτέλεσε από την περιφέρεια για το 10-5 με το έκτο του τέρμα στον αγώνα και στη συνέχεια στην κόντρα ο Χιώτης άσος έγραψε και το 11-5. Οι Γεωργιανοί έβρισκαν λύσεις στον παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να μειώσουν, με τον Ολυμπιακό να έχει καλές ενέργειες στην επίθεση, με τον Γενηδουνιά στο τέλος της περιόδου να έχει δύο σερί τέρματα (13-6).

Με γκολ του Φιλίποβιτς - όπως στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο - ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος (14-7), με τον Γούβη να γράφει στη συνέχεια το 15-7, με την Ντιναμό Τιφλίδας φυσικά να έχει μείνει από δυνάμεις και τον νταμπλούχο Ελλάδας να συνεχίζει να...πυροβολεί και να σημειώνει ακόμη επτά γκολ στην τελευταία περίοδο.

Tα οκτάλεπτα: 5-2, 4-2, 4-3, 7-2.

Ολυμπιακός: Φουντούλης 8, Φιλίποβιτς 3, Γενηδουνιάς 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Ράντοβιτς 2, Γούβης 1, Μπούσλιε 1.

Ντιναμό Τιφλίδας: Γιέλατσα 3, Βάσιτς 2, Αντεϊσβίλι 2, Σάριτς 1, Μπιτάτζε 1.