LEN Champions League: Η Μπρέσια αντίπαλος της Φερεντσβάρος στον ημιτελικό – Απέκλεισε τη Γιουγκ

Η Μπρέσια με τους Βλαχόπουλο (2 γκολ), Νικολαΐδη (1 γκολ) στη σύνθεσή της κέρδισε 12-10 τη Γιουγκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά (πρώτη φορά στην ιστορία της) του Final 8 όπου και θα αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος του Γιάννη Φουντούλη! Ένα γκολ για τους Κροάτες ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου

LEN Champions League: Η Μπρέσια αντίπαλος της Φερεντσβάρος στον ημιτελικό – Απέκλεισε τη Γιουγκ

Ανοιχτό το ματς στην πρώτη περίοδο. Ο Φάτοβιτς ήταν εκείνος που πέτυχε τα δυο γκολ για τη Γιουγκ (1-0, 1-2) αλλά οι Ιταλοί με Κανέλα, Αλεζιάνι και Πρεσιούτι ήταν μπροστά στην πρώτη περίοδο με 3-2.

Ο Φάτοβιτς και πάλι ήταν αυτός που ισοφάρισε με δυνατό σουτ από την περιφέρεια για τη Γιουγκ (3-3), σε μια δεύτερη περίοδο όπου οι άμυνες ήταν πιο σφιχτές στα πρώτα λεπτά αλλά στη συνέχεια η Μπρέσια με κόντρα του Αλεζιάνι (3-4) και υπέροχο γυριστό του Νικολαΐδη (3-5) ξέφυγε.

Η ομάδα του Κόμπεστσακ όμως επέστρεψε με Μερκούλοφ, Μπένιτς (5-5), ωστόσο ο Βλαχόπουλος με το πρώτο του τέρμα στον προημιτελικό έδωσε το προβάδισμα και πάλι στην Μπρέσια (5-6) που κόλλησε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου αλλά στη συνέχεια βρήκε τρία γκολ και κράτησε το προβάδισμα. Η Γιουγκ μέσα στο ματς αλλά είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

LEN Champions League: Στα ημιτελικά η Φερεντσβάρος με κορυφαίο τον Γιάννη Φουντούλη

Με δύο γρήγορα γκολ ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο (Ρεντζούτο από φουνταριστό 5-7, Μπένιτς περιφέρεια 6-7) με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να βρουν γκολ από τις ποινές που κέρδιζαν (1/7 η Γιουγκ και 2/7 η Μπρέσια μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου). Στα τελευταία δύο λεπτά όμως της περιόδου, είδαμε τέσσερα διαδοχικά γκολ στον παίκτη παραπάνω και η Μπρέσια παρέμεινε μπροστά με ένα γκολ (9-8).

LEN Champions League: Προκρίθηκε η Προ Ρέκο και περιμένει το Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα (hls)

Μάλιστα στο ξεκίνημα της τελευταίας, ο Λάζιτς με υπέροχο γυριστό από τη θέση του φουνταριστού - όπως και στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ρεντζούτο - έγραψε το 10-8 για την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Φάτοβιτς όμως και πάλι μείωσε στο γκολ (10-9) σε μια φάση όπου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον Έλληνα διαιτητή, Γιώργο Σταυρίδη ο Ρεντζούτο ενώ μετά το 11-9 του Αλεζιάνι απέβαλε και κάποιον από τον πάγκο της Ιταλικής ομάδας. Το ματς ήταν σκληρό και οι ποινές ήταν διαδοχικές με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου (πρώτο γκολ στο ματς) να μειώνει ξανά στο γκολ (11-10, 3.52 για το τέλος του αγώνα) αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει με τον διεθνή Ιταλία Ντελ Λούνγκο να κάνει σπουδαίο ματς κάτω από τα δοκάρια. Έτσι ο Κανέλα τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα γράφοντας το 12-10, 1.08 για το τέλος του σπουδαίου προημιτελικού.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 3-3, 2-3.

Γιουγκ: Φάτοβιτς 4, Μπένιτς 3, Μερκούλοφ 1, Γκαρσία 1, Παπαναστασίου 1.

Μπρέσια: Κανέλα 2, Αλεζιάνι 3, Πρεσιούτι 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Ρεντζούτο 2, Λάζιτς 1.