Ολυμπιακός: Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Στα ψιλά έχει περάσει η νέα μεγάλη επιτυχία του τμήματος πόλο ανδρών του Ολυμπιακού. Η φετινή πρόκριση στο final 8 του Champions League ανδρών ήρθε να... κουμπώσει με την παρουσία και της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στο final 4 της Βουδαπέστης.

Ολυμπιακός: Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Έτσι, η ομάδα του Πειραιά είναι η μοναδική σε όλη την Ευρώπη που για ακόμη μία σεζόν θα έχει δύο τμήματα (άνδρες και γυναίκες) σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Οι άνδρες του Θοδωρή Βλάχου στο LEN Champions League και οι γυναίκες του Χάρη Παυλίδη στην Euroleague ξανά στην ελίτ του κόσμου. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε φυσικά θα είναι η τελευταία, για έναν σύλλογο που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του κόσμου.

Η φετινή, όμως, πρόκριση και των δύο ομάδων στην τελική φάση ισοδυναμεί με κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι δύο δεν θα παλέψουν σε Βελιγράδι και Βουδαπέστη αντίστοιχα για το ευρωπαϊκό. Η φετινή πρόκριση είναι μια δικαίωση των δύο προπονητών και φυσικά του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη.

Ο τελευταίος στις αρχές της φετινής αγωνιστικής σεζόν, λόγω της πανδημίας και των ζητημάτων που είχαν προκύψει, συζητούσε με τους συνεργάτες του και τους δύο κόουτς Βλάχο και Παυλίδη εάν θα πρέπει οι ομάδες του Ολυμπιακού σε άνδρες και γυναίκες να δηλώσουν συμμετοχή σε Champions League και Euroleague αντίστοιχα.

Απολύτως λογικό από την πλευρά του Κουντούρη, ο οποίος έβλεπε τα πάντα στον αθλητισμό λόγω κορονοϊού να... καταρρέουν. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όμως, δεν πήρε μόνος του μία τέτοια απόφαση και το κουβέντιασε με τους αρμόδιους. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά οι προπονητές Θοδωρής Βλάχος και Χάρης Παυλίδης. Και οι δύο, αν και τα ρόστερ φέτος έχουν αποδυναμωθεί, του είπαν με ένα στόμα πως πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Βλάχος, Παυλίδης δεν είναι... χθεσινοί στο άθλημα και του εξήγησαν πως θα παλέψουν και θα ετοιμάσουν δύο ομάδες που θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού. Παράλληλα εξήγησαν στον Μιχάλη Κουντούρη πως δεν θα είναι καλό για το πρεστίζ του συλλόγου να μείνουν εκτός Ευρώπης, αφού μιλάμε για δύο ομάδες με κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων, παρουσίες σε τελικούς τα τελευταία χρόνια και βαρύ όνομα που σέβονται αντίπαλοι παίκτες και προπονητές.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη πείστηκε για μία ακόμη φοράαπό το πλάνο και τις διαθέσεις των Θοδωρή Βλάχου και Χάρη Παυλίδη και μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, όπως και οι δύο προπονητές φυσικά, για την επιλογή του.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κατέβηκε και αγωνίστηκε σε Champions League ανδρών και Euroleague γυναικών αντίστοιχα και όχι μόνο δεν αποτέλεσε σάκο του μποξ, όπως ενδεχομένως να περίμεναν κάποιοι, αλλά πήρε και πανάξια την πρόκριση στην τελική φάση των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κόντρα στην πανδημία αλλά και κόντρα στις αποφάσεις των αρμοδίων που έβαλαν... λουκέτο στο άθλημα για περίπου πέντε μήνες, είναι εδώ και έτοιμος μέσα από μια ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη χρονιά να βγει ακόμη πιο δυνατός, με τους Κουντούρη, Βλάχο και Παυλίδη να βρίσκουν για ακόμη μια φορά τη λύση και να διατηρούν τον σύλλογο ψηλά στην Ευρώπη και δειλά δειλά να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά, όπου και τα καλύτερα έρχονται...