LEN Champions League: Σε αναζήτηση έδρας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το final 8

Μόνο με «θαύμα» θα διεξαχθεί το final 8 του Champions League στο πόλο ανδρών στο Ανόβερο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση έδρας, με τις Γιουγκ, Φερεντσβάρος να λένε όχι.

LEN Champions League: Σε αναζήτηση έδρας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το final 8

Από την αρχή της σεζόν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υγρού στίβου είχε κάνει γνωστό πως το final 8 και φέτος θα διεξαχθεί στο Ανόβερο, όπως είχε συμβεί και το 2019 με τον Ολυμπιακό να φτάνει στον τελικό και να χάνει στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος.

Όπως όλα δείχνουν το final 8 που είναι προγραμματισμένο για τις 3-5 Ιουνίου, δεν θα διεξαχθεί στο Ανόβερο και ήδη η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση έδρας.

Τα προβλήματα λόγω της πανδημίας είναι πολλά στη Γερμανία και το Ανόβερο κάνει πίσω. Επίσημα, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα η γερμανική ομάδα ούτε φυσικά η LEN, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τις επόμενες μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η LEN έκανε μια πρώτη κουβέντα με Γιουγκ (Ντουμπρόβνικ) και Φερεντσβάρος (Βουδαπέστη) αλλά η απάντηση ήταν αρνητική και πλέον στο μυαλό όλων είναι η Όστια, εκεί όπου έχει δώσει τα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός φέτος στο Champions League.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό (απαιτούνται σίγουρα 200.000 ευρώ ως εγγύηση, συν τα έξοδα των αποστολών των ομάδων που είναι οκτώ), γιατί απαιτούνται χρήματα από την ομάδα που θα διοργανώσει το final 8 αλλά υπάρχουν και ζητήματα με τον κορονοϊό, καθώς αρκετά ξενοδοχεία είτε δεν λειτουργούν, είτε υπό λειτουργούν.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως εάν το Ανόβερο αποσυρθεί οριστικά από τη διεξαγωγή του final 8, τότε την πρόκριση από τον Β’ Όμιλο του LEN Champions League θα την πάρει η τέταρτη ομάδα του γκρουπ.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού (Α’) δεν αλλάζει κάτι, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να συνεχίζουν στην τελική φάση.