Ρόμα – Ολυμπιακός 13-12: Πρώτη ήττα στην Όστια - Τον λύγισαν κούραση και διαιτησία

Ο Ολυμπιακός πάλεψε αλλά ηττήθηκε στο φινάλε με 13-12 από τη γηπεδούχο Ρόμα για την 3η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου της Euroleague. Ο νταμπλούχος λύγισε από την κούραση και τη διαιτησία που έπαιξε έδρα!

Ρόμα – Ολυμπιακός 13-12: Πρώτη ήττα στην Όστια - Τον λύγισαν κούραση και διαιτησία

Στην πρώτη περίοδο, η Ρόμα εμφανώς πιο ξεκούραση και φρέσκια από τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 1-0, 2-1 αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έσφιξε στην άμυνα και με ένα 4-0 (Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Μπενέκου 1, Τσουκαλά 1) όχι μόνο πέρασε μπροστά αλλά ξέφυγε και 5-2 με το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η Ρόμα που είναι ενισχυμένη με παίκτριες της Εθνικής Ιταλίας δεν τα παράτησε και προσπάθησε παίζοντας σκληρά να επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα αλλά οι «ερυθρόλευκες» ήταν λογικό να βγάλουν κούραση από τα δυο παιχνίδια με Πάντοβα (Πέμπτη βράδυ) και Βαζούτας (Παρασκευή μεσημέρι) κι ενώ έρχονταν από τρίμηνη αποχή. Έτσι η Ρόμα με ένα 3-0 σε λιγότερο από τρία λεπτά ισοφάρισε σε 7-7 αλλά η Ελευθεριάδου...απάντησε για το 8-7 (σκορ ημιχρόνου).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Βασιλική Πλευρίτου...χτύπησε στην παίκτρια παραπάνω με δυο γκολ (9-7, 10-8) ενώ είχε μεσολαβήσει το τέρμα της Αβένιο (10-9), με τον Ολυμπιακό να έχει πάντα το προβάδισμα αλλά τη Ρόμα να πιέζει και να μην τα παρατάει, έχοντας πάντα και τα σφυρίγματα λόγω έδρας.

Έτσι η γηπεδούχος ομάδα με ένα σερί 3-0, πήρε το προβάδισμα (11-10) για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο, ένα λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, σε ένα σημείο όπου αποβλήθηκαν με αντικατάσταση οι Βασιλική Πλευρίτου, Τσιαπίνι λόγω αψιμαχίας.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, όπου η Μαργαρίτα Πλευρίτου στην πρώτη επίθεση ισοφάρισε (11-11) για τον Ολυμπιακό, που έγινε πιο σκληρός στην άμυνα αλλά στην επίθεση δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που είχε, σε ένα οκτάλεπτο όπου στα πρώτα τέσσερα λεπτά...χάθηκαν με ποινές οι Ντι Κλαούντιο (Ρόμα), Ελευθεριάδου (Ολυμπιακός).

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια φοβερή άμυνα με παίκτρια λιγότερη μετά την αποβολή της Ελευθεριάδου και στην επόμενη επίθεση η Χριστίνα Τσουκαλά έγραψε το 12-11 (2.48 για το τέλος του αγώνα) για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη. Η Τζιουστίνι με πέναλτι ισοφάρισε αμέσως (12-12) και στη συνέχεια η Στοράι έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Ρόμα (13-12, 1.48 για το τέλος του αγώνα).

Με 37 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή. Ο Παυλίδης πήρε τάιμ άουτ, αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι τα κορίτσια γνώρισαν την ήττα με 13-12.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 5-3, 4-2, 2-2.

Ρόμα: Σπάρανο, Ταμπάνι 3, Γκαλάρντι 2, Αβένιο 4, Τζιουστίνι 3, Τσιαπίνι, Πικότζι, Σινιγκάλια, Ναρντίνι, Ντι Κλαούντιο, Στοράι 1, Μπιάνκι, Μπραντιμάρτε.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 3, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 3, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.