Ολυμπιακός – Βαζούτας 11-4: Δύο στα δύο και πλώρη για την πρωτιά!

Να περάσει η επόμενη. Υπέροχος ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη, περίπου 16 ώρες μετά το 10-7 επί της Πάντοβα, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Βαζούτας (11-4) και έβαλε πλώρη για την πρόκριση στην οκτάδα της Euroleague ως πρώτος από τον όμιλό του.

Ολυμπιακός – Βαζούτας 11-4: Δύο στα δύο και πλώρη για την πρωτιά!

Ο Ολυμπιακός...κατάπιε και τη Βαζούτας στον 3ο προκριματικό όμιλο της Euroleague, έκανε το δύο στα δύο επί Ιταλικούς εδάφους (Όστια) και με νίκη το βράδυ (21.30) κόντρα στην «οικοδέσποινα» Ρόμα όχι μόνο προκρίνεται στην οκτάδα της Euroleague αλλά θα περάσει και ως πρώτος!

LEN Euroleague: Αλλαγές στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Οι κοπέλες του Χάρη Παυλίδη μόλις 16 ώρες μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ιταλικής Πάντοβα (10-7), ήταν σαρωτικές και κόντρα στην ουγγρική Βαζούτας που προηγήθηκε νωρίς (0-1) αλλά στη συνέχεια δέχθηκε ένα 7-0 (!) σερί και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Ολυμπιακός με φοβερή άμυνα και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου σε εξαιρετική μέρα, 1.44 πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά με 7-1 (!) με τη Βαζούτας να μην μπορεί να αντιδράσει και να μένει 15 λεπτά (!) χωρίς γκολ.

Η Ταμάρα Φάρκας στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ (0-1) και η Κέλε 27 δευτερόλεπτα για το τέλος της δεύτερης περιόδου πέτυχε το δεύτερο γκολ για τη Βαζούτας.

Ολυμπιακός-Πάντοβα 10-7: Μπήκε με το δεξί στην Ευρώπη!

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Αβραμίδου πέτυχε το 8-2, με την Ταμάρα Φάρκας να γράφει το 8-3 και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, να αποκρούει το πέναλτι της Ντοροσλάι στα μέσα της περιόδου κρατώντας τη διαφορά στα πέντε τέρματα.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Παυλίδης χρησιμοποίησε στο τέρμα και την Ιωάννα Σταματοπούλου και όπως ήταν φυσικό ο Ολυμπιακός, ξέροντας πως έχει μπροστά του και τον...τελικό με τη Ρόμα, κοίταξε να πάει...σβηστά μέχρι το τέλος, αφού οι διοργανωτές...φρόντισαν να τον βάλουν να παίξει με Πάντοβα, Βαζούτας και Ρόμα μέσα σε περίπου 24 ώρες!

Τα δυο πρώτα παιχνίδια ο Ολυμπιακός το...καθάρισε και μένει το βράδυ η γηπεδούχος Ρόμα για το τρία στα τρία και την πρωτιά, που θα φέρει και πιο εύκολη κλήρωση στον δρόμο για το final-4.

Η Τσουκαλά 5.17 για το τέλος έγραψε το 9-3 για τον εξαιρετικό Ολυμπιακό, που παρά την κούραση αλλά και την τρίμηνη αποχή λόγω του lockdown στον αθλητισμό στη χώρα μας, έκανε το δύο στα δύο. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, 2.44 για το τέλος διαμόρφωσε το 10-3. Η Λεϊμέτερ με πέναλτι έγραψε το 10-4, με την Μπενέκου να διαμορφώνει το τελικό 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 1-1, 3-1.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

Βαζούτας: Ντοροσλάϊ, Φεκέτε, Κ. Φάρκας, Αλάξα, Τάκαξ, Τ. Φάρκας 2, Μίχαλι, Λέιμετερ 1, Γκιόνγκιοσι, Κέλε 1, Ν. Αλάξα, Γκέμες, Τοθ.