LEN Euroleague - Παυλίδης: «Τρία ντέρμπι σε 24 ώρες»

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων για την Euroleague στο πόλο γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη χωρίς επίσημο ματς εδώ και τρεις μήνες, θα δώσουν τρία ντέρμπι σε 24 ώρες!

LEN Euroleague - Παυλίδης: «Τρία ντέρμπι σε 24 ώρες»

Η διοργανώτρια του ομίλου Ρόμα, «έφτιαξε» το πρόγραμμα στα μέτρα της, με τον Ολυμπιακό να παίζει τα τρία δύσκολα παιχνίδια με Πάντοβα, Βαζούτας και Ρόμα μέσα σε 24 ώρες.

Στόχος είναι φυσικά, η ομάδα του μεγάλου λιμανιούπου δεν έχει παιχνίδια καθόλου εδώ και τρεις μήνες, να παρουσιάσει σημάδια κόπωσης, έτσι ώστε να τα εκμεταλλευτούν, κυρίως οι Ιταλικές ομάδες (Ρόμα, Πάντοβα) και περισσότερο η γηπεδούχος.

Στην προσπάθεια πρόκρισης της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, στην προημιτελική φάση της Euroleague, μέσω της παρουσίας της στον 3ο προκριματικό όμιλο που θα διεξαχθεί στην «φούσκα» της Όστια στη Ρώμη (4/2-7/2), αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο olympiacossfp.gr, ο Χάρης Παυλίδης.

Αναλυτικά ο Χάρης Παυλίδης δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε σε έναν όμιλο πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες οι οποίες είναι πάρα πολύ κοντά η μια στην άλλη και θα διεκδικήσουν την πρόκριση εκτός από τη Νις η οποία είναι η πιο αδύναμη του ομίλου. Νομίζω οι άλλες τέσσερις ομάδες έχουν αρκετές πιθανότητες να πάρουν τις δυο προνομιούχες θέσεις.

Εμείς έχουμε ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ ότι θα παίξουμε τα τρία ντέρμπι του ομίλου μέσα σε 24 ώρες, Πέμπτη βράδυ, Παρασκευή πρωί και Παρασκευή βράδυ. Ο χρόνος ξεκούρασης είναι πάρα πολύ μικρός και η κούραση θα είναι μεγάλη. Ειδικά στο τρίτο παιχνίδι που θα είναι με τη διοργανώτρια του ομίλου τη Ρόμα.

Ολυμπιακός: Εντείνουν την προετοιμασία τους οι «ερυθρόλευκες» ενόψει Euroleague στην Όστια

Ελπίζω ότι θα κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και σίγουρα η ομάδα δεν είναι στην καλύτερη της κατάσταση, αφού προλάβαμε και κάναμε μόνο έξι προπονήσεις από τη στιγμή που γύρισαν τα κορίτσια.

Υπάρχει μια βαριά ατμόσφαιρα από τον αποκλεισμό της Εθνικής. Ελπίζω οι κοπέλες να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο και ιδιαίτερα για το τμήμα μας να προχωρήσουμε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, για να έχουμε αγωνιστική υποχρέωση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο, με την κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε είτε προπονήσεις είτε αγώνες.

Νομίζω ότι η πρόκριση θα μας εξασφαλίσει, τουλάχιστον άλλους δυο μήνες προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων, το οποίο είναι πολύ βασικό, θα κερδίσουμε χρόνο. Ελπίζω μέχρι τότε θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον COVID στην Ελλάδα και να προχωρήσουμε, να παίξουμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος».