Στέφανο Ποστερίβο: «Ο Ολυμπιακός το φαβορί»

Ο προπονητής της Πάντοβα, Στέφανο Ποστερίβο, μίλησε για την κλήρωση στην Euroleague γυναικών, εκεί όπου η Ιταλική ομάδα θα αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό.

Στέφανο Ποστερίβο: «Ο Ολυμπιακός το φαβορί»

Τα βλέμματα όλων αυτό το διάστημα είναι στραμμένα στην προετοιμασία των εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά των γυναικών στην Τεργέστη σε έναν μήνα.

Βέβαια λίγες μέρες μετά τα σημαντικά ματς που θα κρίνουν τις ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ για το γυναικείο πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα έχουμε τη διεξαγωγή των αγώνων της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής της Πάντοβα, Στέφανο Ποστερίβο, μίλησε για τον όμιλο που θα διεξαχθεί στη Ρώμη με την παρουσία φυσικά του νταμπλούχου Ελλάδας Ολυμπιακού από τις 4 ως τις 7 Φεβρουαρίου. Οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν εκτός από την Πάντοβα και τις Ρόμα, Βαζούτας και Νις με στόχο φυσικά την πρόκριση στα προημιτελικά.

LEN Euroleague: Η κλήρωση για Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη

Ο έμπειρος προπονητής της Πάντοβα, Στέφανο Ποστερίβο, που για ακόμη μια σεζόν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό του Χάρη Παυλίδη, έχρισε φαβορί του ομίλου την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

«Είναι δύσκολος όμιλος, αλλά έτσι κι αλλιώς θα ήταν. Περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερις καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους και το μεγάλο φαβορί. Μετά ακολουθούμε εμείς, η Ρόμα και η Βαζούτας. Ισορροπημένες ομάδες, ενώ μετά έχουμε και τη Νις την οποία θα πρέπει να προσέξουμε. Έχουμε σταματήσει αυτές τις μέρες τις προπονήσεις και γυρίζουμε στις 2 Ιανουαρίου, αφού κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τον κορονοϊό.

Μας περιμένει ένας μήνας δύσκολος, με δουλειά, ελπίζοντας να μπορέσουμε να προπονηθούμε σωστά λόγω του κορονοϊού. Στοχεύουμε σε έναν πολύ έντονο μήνα, γιατί θέλουμε να είμαστε έτοιμοι. Όλοι ξέρουμε πως το ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Τις προηγούμενες σεζόν πηγαίναμε πάντα καλά, φτάνοντας στα τελικά στάδια, αλλά χάνουμε τον τίτλο. Επομένως θέλουμε να δώσουμε όλη την προσοχή μας και την αποφασιστικότητά μας στην Ευρωλίγκα.

Δυστυχώς η περίοδος προφανώς δεν μας επιτρέπει να παίξουμε φιλικούς αγώνες, που είναι σημαντικό για την προετοιμασία αυτών των αγώνων.

Σαφώς κι αυτό θα αλλάξει την προετοιμασία μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, με ασφάλεια για τα κορίτσια, έτσι ώστε να είναι έτοιμα, χωρίς να ψάξουμε άλλοθι και δικαιολογίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής.