Ελλάδα – Ρωσία 4-13: Λευκή πετσέτα και νέος διασυρμός για την Εθνική γυναικών

Η Εθνική μας ομάδα γυναικών γνώρισε νέα βαριά ήττα στην Κορέα, αυτή τη φορά από τη Ρωσία (13-4) και θα παίξει για την 7η θέση την Παρασκευή το πρωί (8.00), με τον ηττημένο της αναμέτρησης Ολλανδία – Ιταλία.

Ελλάδα – Ρωσία 4-13: Λευκή πετσέτα και νέος διασυρμός για την Εθνική γυναικών

Μια ακόμη τραγική εμφάνιση από τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση που όπως και με τις Αμερικανίδες έτσι και σήμερα (24/7) δεν έβγαλαν αντίδραση και πέταξαν λευκή πετσέτα, με τις Ρωσίδες να παίζουν μέχρι το φινάλε και τις διεθνείς μας να...κοιτάνε. Το επί μέρους σκορ στην τελευταία περίοδο ήταν 5-1 για την ομάδα της Ρωσίας, σε έναν αγώνα που ήταν... φωτοτυπία του προημιτελικού με τις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό της εικόνας της Εθνικής μας είναι πως στα πρώτα δευτερόλεπτα και των τεσσάρων περιόδων, δέχθηκε γκολ, πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε ένα λεπτό! Μάλιστα στο τελευταίο οκτάλεπτο δέχθηκε δύο τέρματα στα πρώτα 60 δευτερόλεπτα της περιόδου!

Η Εθνική μας ομάδα δεν έκανε το καλύτερο δυνατό σπριντ στο ματς. Όπως και με τις Αμερικανίδες στον προημιτελικό, έτσι και σήμερα κόντρα στις Ρωσίδες, η Εθνική μας δεν σκόραρε στο α’ οκτάλεπτο. Είχε 0/1 στην παραπάνω και κάποιες καλές φάσεις που έβγαλε από τα δυο μέτρα με την Ξενάκη αλλά το γκολ δεν ήρθε. Η Ρωσία στο ξεκίνημα άνοιξε το σκορ με την Μπέρσνεβα (παραπάνω) και δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος η Σομπόλεβα με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο επίσης μπήκαμε με το...αριστερό. Στα 13 δευτερόλεπτα η Γκορμπούνοβα, ξέφυγε από τη Νίνου και από κοντά έγραψε το 3-0 ενώ στην επόμενη επίθεση χάθηκε και η ευκαιρία στην παραπάνω για να σκοράρουμε (0/2). Έξι λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου η Εθνική μας κέρδισε μια ακόμη αποβολή, ο Μορφέσης...σπατάλησε το ένα από τα δυο τάιμ άουτ που έχει δικαίωμα να πάρει στον αγώνα και σωστά έπραξε. Η Κώτσια έβγαλε υπέροχη ασίστ και η Ασημάκη σκόραρε (3-1) με την Εθνική μας να πετυχαίνει γκολ ύστερα από δέκα λεπτά και 12 δευτερόλεπτα! Η «γαλανόλευκη» έπαιξε καλή άμυνα και στη λιγότερη και στα ίσα σε εκείνο το σημείο, αλλά στην επίθεση δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις και εύκολα το σουτ και οι Ρωσίδες κοιτούσα να...χτυπήσουν στην κόντρα. Το κατάφεραν τρία λεπτά για το φινάλε του ημιχρόνου, με την Μπέρσνεβα να γράφει το 4-1. Ο Μορφέσης προσπάθησε ακόμη και με δυο παίκτριες στα δυο μέτρα (Μπενέκου, Ξενάκη) να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στην επίθεση αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό και καλή κυκλοφορία.

Με γκολ από τα... αποδυτήρια μπήκαν οι Ρωσίδες και στο τρίτο οκτάλεπτο. Πριν καλά-καλά παίξουμε ένα λεπτό, η Καρίμοβα με τέρμα στην παραπάνω πέτυχε το 5-1 για την ομάδα της Ρωσίας (5-1 ήταν και ο προημιτελικός με τις ΗΠΑ τη Δευτέρα). Η Αβραμίδου από την περιφέρεια νίκησε την πολύ καλή χθες Καρνάουκ (5-2) ενώ στη συνέχεια χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία στην παραπάνω (2/4) για να μειώσουμε. Το χειρότερο ήταν πως όχι μόνο χάθηκε η επίθεση στην παραπάνω αλλά η Ρωσία έφυγε στην κόντρα και σκόραρε (Ρίζκοβα 6-2), σε ένα σημείο όπου μέσα στο νερό υπήρχε μόνο η ομάδα του Γκαϊντούκοφ. Η Σομπόλεβα ανέβασε τη διαφορά στα πέντε γκολ (7-2) και η Ρίζκοβα στα έξι με γκολ στην παραπάνω (8-2) και το ματς πήγαινε όπως ο προημιτελικός με τις ΗΠΑ, με τις διεθνείς μας να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση. Ο Μορφέσης ύστερα από κερδισμένη αποβολή, κάλεσε και το δεύτερο τάιμ άουτ που έχει στον αγώνα και η Ελευθερία Πλευρίτου στην παραπάνω σκόραρε για το 8-3 αλλά ως εκεί, αφού η Εθνική μας ήταν μακριά και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψει ακόμη σε μια ομάδα όπως η Ρωσία που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο με τον τρόπο παιχνιδιού της.

Τέταρτη περίοδος και γκολ από τη Ρωσία πριν συμπληρώσουμε το πρώτο λεπτό! Για την ακρίβεια όχι ένα αλλά δύο! Η Προκοφίεβα έγραψε το 9-4 και η Καρίμοβα το 10-4 κι ενώ δεν είχαμε συμπληρώσει ένα λεπτό στην τελευταία περίοδο! Καρίμοβα και Μπέρσνεβα στην κόντρα ανέβασαν τη διαφορά στα εννέα τέρματα (12-3) με τη «γαλανόλευκη» απλά να υπάρχει μέσα στο νερό. Η Ελευθερία Πλευρίτου 3.35 για το τέλος του αγώνα με τέρμα στην παραπάνω μείωσε σε 12-4. Η Ιβάνοβα 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης και πάλι στην κόντρα έγραψε το τελικό 13-4.


Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-2, 2-4, 1-5

ΕΛΛΑΔΑ: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κώτσια, Νίνου, Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Κοτσιώνη.

ΡΩΣΙΑ: Γκολόβινα, Μπέρσνεβα 3, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 3, Τολκούνοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς , Τιμοφέεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Καρνάουκ.