Σταυρούλα Αντωνάκου:«Οι αναμνήσεις μου από την εθνική»

Η Σταυρούλα Αντωνάκου με ανάρτησή της στο Facebook μίλησε για το χθες και το σήμερα της εθνικής πόλο μετά την επιτυχία των γυναικών στη Νότια Κορέα.

Σταυρούλα Αντωνάκου:«Οι αναμνήσεις μου από την εθνική»

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στην οχτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στη Νότια Κορέα, και η πρώην διεθνής πολίστρια Σταυρούλα Αντωνάκου με μήνυμά της στο Facebook μίλησε για το χθες και το σήμερα της εθνικής, στέλνοντας συγχαρητήρια στην εθνική γυναικών, για την επιτυχία της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το μέλλον τους ανήκει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σταυρούλας Αντωνάκου:

«Θυμάμαι σαν χτες,το 2009,όταν μετά από αρκετά χρόνια η Εθνική γυναικών έκανε restart.


Αλλαγή προπονητή,με τον Γιώργο Μορφέση να αναβαθμίζεται από βοηθός σε πρώτο προπονητή,τεράστιες μορφές του γυναικείου πόλο να αποφασίζουν να αποσυρθούν από την ενεργό δράση και να ξεκινάει μια νέα εποχή για την ομάδα.

Η νέα διαδρομή ξεκίνησε με την πιο δύσκολη διοργάνωση,το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ρώμη. Με μια δύσκολη κλήρωση στον όμιλο αλλά και στο κρίσιμο χιαστί αγώνα για την 8αδα να βρίσκουμε μπροστά μας την ισχυρή αλλά και διοργανώτρια Ιταλία...

Η πρεμιέρα των αγώνων ξεκίνησε με άγχος και με μέτρια εμφάνιση. Θυμάμαι πως κάναμε το λάθος να διαβάσουμε άρθρα και σχόλια στο διαδίκτυο που έλεγαν πολλά...Έλεγαν:
Άπειρος ο προπονητής και επιλογή από το κάτω ράφι. Παίκτριες που παίζαμε στην ομάδα στο παρελθόν ότι δεν είχαμε ηγετικές ικανότητες.

Οι μικρότερες που μπήκαν για πρώτη φορά στην ομάδα ότι έκαναν μόνο για να μαζεύουν μπουρνούζια. Προβληματιστήκαμε...Στεναχωρηθήκαμε...Πεισμώσαμε...

Μέσα σε λίγες μέρες αρχίσαμε την τρελή πορεία αυτής της υπεροχής ομάδας! Κερδίσαμε την Ιταλία(και τους διαιτητές)σε ένα κατάμεστο,από χιλιάδες Ιταλούς,κολυμβητήριο στην Ρώμη!
Κερδίσαμε,τον ως τότε κακό μας δαίμονα,την Αυστραλία σε ένα ματς έπος για την άμυνα μας... Και φτάσαμε για ΠΡΏΤΗ φορά στην ιστορία της Εθνικής Γυναικών στην τετράδα του Παγκόσμιου.

Η συνέχεια γνωστή,αυτή η ομάδα κατέκτησε τα πάντα. Ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του κόσμου δυο χρόνια μετά. Πρωταγωνιστήσαμε σε κάθε διοργάνωση που αγωνιστήκαμε.
Και τελικά,κοιτώντας πίσω,ίσως έπρεπε να έχουμε πει ένα ευχαριστώ σε αυτούς που ΔΕΝ μας πίστεψαν,γιατί μας θύμισαν ποιες ήμασταν,ποια χώρα εκπροσωπουσαμε και που πραγματικά μπορούσαμε να φτάσουμε!

Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών για την είσοδο στις 8 κορυφαίες ομάδες του κόσμου!Το μέλλον σας ανήκει!».

Η ανάρτηση στο Fαcebook: