Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Χάθηκε η πρωτιά για την Εθνική, ήττα από τη Σερβία (9-3)

Η Εθνική μας ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Σερβία (9-3), τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της (Α’) και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 9.30 το πρωί τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία. Στα προημιτελικά, εφόσον περάσουμε, περιμένει ήδη η Ιταλία!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Χάθηκε η πρωτιά για την Εθνική, ήττα από τη Σερβία (9-3)

Το όνειρο της πρωτιάς στον όμιλο χάθηκε για την Εθνική μας ομάδα που βέβαια έχει όλα τα φόντα να περάσει ακόμη και στην τετράδα. Αρκεί να μην επαναλάβει τη σημερινή εμφάνιση κόντρα στη Σερβία (9-3). Η «γαλανόλευκη» ήταν τραγική σε άμυνα και επίθεση (χωρίς γκολ για περίπου 22 λεπτά!) με τους Σέρβους να έχουν 7/9 στον παραπάνω και την Εθνική μας 1/9! Φοβερός ο Ντούσαν Μάντιτς, σημείωσε 4 γκολ και...σκότωσε την Εθνική μας ομάδα.

Η ουσία είναι πως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου την Κυριακή (9.30 το πρωί) θα παίξει με τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία και εάν περάσει στα προημιτελικά θα κοντραριστεί με την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια που είναι ήδη στην οκτάδα. Δηλαδή στο δρόμο για την τετράδα δεν συναντάμε ούτε την Κροατία, ούτε την Ουγγαρία...

Στο γυναικείο πρωτάθλημα η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Κίνα

Η Σερβία με το αστέρι της τον Ντούσαν Μάντιτς άνοιξε το σκορ στον παραπάνω για να απαντήσει ο Γούνας από την περιφέρεια ενώ είχε χαθεί ήδη και ο δικός μας πρώτος παραπάνω (δοκάρι Παπαναστασίου). Οι Σέρβοι συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί στον παραπάνω και τελείωσαν το πρώτο οκτάλεπτο με 3/3 ενώ η Εθνική μας είχε 0/3! Αυτή ήταν και η διαφορά με την ομάδα του Ντέγιαν Σάβιτς να είναι μπροστά 3-1 αφού μετά το τέρμα του Γούνα, ακολούθησαν τα γκολ των Στράνι Ράσοβιτς και Βίκτορ Ράσοβιτς.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Φουντούλης στον πρώτο πετυχημένο παραπάνω μείωσε σε 3-2 αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Μάντιτς και πάλι στον παραπάνω έκανε το 4-2, ο Μουρίκης από φουνταριστό μείωσε στο γκολ (4-3) αλλά η άμυνά μας στο λιγότερο ήταν κάκιστη. Οι Σέρβοι με δυο σερί στον παραπάνω, ξέφυγαν 6-3 (!) έχοντας 6/6 στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και τελείωσαν το ημίχρονο με 6/7! Αντίθετα η Εθνική μας είχε 1/5 ενώ και από την περιφέρεια δεν μπορούσε να απειλήσει, τη στιγμή που ο Σάβιτς είχε ένα σαφή προσανατολισμό. Να κλείσει τους Μουρίκη, Κολόμβο και όσο η περιφέρειά μας δεν έβρισκε γκολ, ο κόουτς της Σερβίας δεν άλλαζε πλάνο και καλά έκανε.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η άμυνά μας ήταν καλή αν και οι Σέρβοι κοίταξαν περισσότερο να...παίξουν άμυνα και να μην αφήσουν την Εθνική μας να επιστρέψει. Η μπάλα δεν μπορούσε να περάσει στα δυο μέτρα, η περιφέρειά μας δεν είχε ρυθμό και το ποσοστό στον παραπάνω συνέχισε να είναι τραγικό. Στο τελευταίο δίλεπτο, η «γαλανόλευκη» είχε δυο φορές την ευκαιρία να σκοράρει στον παραπάνω αλλά και τις δυο τις πέταξε στα σκουπίδια. 1/7 (!) στον παραπάνω για την Εθνική μας με το φινάλε της περιόδου και 6/7 οι Σέρβοι από το πρώτο ημίχρονο αφού στην τρίτη περίοδο η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν πήρε ούτε μία αποβολή!

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε και...τελείωσε με τις γκολάρες του αριστερόχειρα φονιά της Προ Ρέκο, Ντούσαν Μάντιτς. Με διαδοχικές προσποιήσεις, εκτέλεσε τον Γαλανίδη για το 7-3 και στη συνέχεια ο ίδιος με απίθανο σουτ από τη θέση «4» έκανε και το 8-3! Ο Λάζιτς στον παραπάνω (!) και πάλι έκανε το 9-3 με την Εθνική μας να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι και έμεινε χωρίς γκολ 22.30 λεπτά αφού τελευταίος σκόραρε ο Μουρίκης 6.31 για το φινάλε του ημιχρόνου!

Έτσι δεν κερδίζεις όχι μόνο τη Σερβία, αλλά ούτε την...Κορέα!

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0.

Σερβία: Ριστίσεβιτς, Μάντιτς 4, Βίκτορ Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Λάζιτς 2, Βίτσο, Ντέντοβιτς, Γιάκσιτς, Ντράσοβιτς, Στογιάνοβιτς 1, Στράνια Ράσοβιτς 1, Ντομποζάνοβ.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.