Η…άγνωστη dream team

Οι ΗΠΑ στις γυναίκες κατέκτησαν ένα ακόμη τρόπαιο. Η Αυστραλία έβαλε δύσκολα στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη, αλλά στο φινάλε χαμογέλασαν οι Αμερικανίδες (14-12 στα πέναλτι) που σήκωσαν το FINA Intercontinental Tournament για δεύτερη σερί χρονιά!   

Η…άγνωστη dream team

Ένα ακόμη τρόπαιο στις γυναίκες, σε Εθνικό επίπεδο, στο πόλο κατέληξε στις ΗΠΑ. Η κορυφαία ομάδα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, δεν φαντάζει αλλά όπως δείχνουν και οι αριθμοί είναι ανίκητη. Τα κορίτσια του Άνταμ Κρικόριαν έχουν κερδίσει τα χρυσά στους δυο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016), στα δυο τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017), στα δυο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα (2010, 2014) ενώ έχουν κατακτήσει και τα πέντε τελευταία World League (2014, 2015, 2016, 2017, 2018).

Αυτό σημαίνει πως από το 2012 μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ δεν έχουν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μόλις σε δυο μεγάλες διοργανώσεις. Στο World League του 2013 στο Πεκίνο (χάλκινο) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την ίδια χρονιά στη Βαρκελώνη. Μάλιστα στην Καταλονία, είχαν κερδίσει την Εθνική μας στα πέναλτι (15-12 με την Αβραμίδου να σημειώνει 4 γκολ) και είχαν πάρει την 5η θέση.

117 νίκες και 4 ήττες μόνο από την Αυστραλία!

Η κατάσταση πάντως τα τελευταία περίπου τέσσερα χρόνια έχει…ξεφύγει με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ που έχει μέσο όρο μια ήττα τη σεζόν! Είναι χαρακτηριστικό από το 2016 μέχρι και σήμερα, η ομάδα του Κρικόριαν έχει ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτές οι τέσσερις ήττες ήρθαν κόντρα στην Αυστραλία που λίγο έλειψε την Κυριακή να κάνει και πάλι το μπαμ…

Το 2016 που ήταν Ολυμπιακή χρονιά, οι ΗΠΑ δίνουν 42 αγώνες και έχουν 40 νίκες και δύο ήττες από την Αυστραλία με το ίδιο σκορ! Χάνει η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν με 5-4 στην Καλιφόρνια στις 26 Μαΐου και πέντε ημέρες στην Κίνα (Κανσούν) σε τουρνουά.

Την επόμενη χρονιά (2017) οι Αμερικανίδες θα δώσουν συνολικά 39 παιχνίδια και θα χάσουν μόλις μια φορά. Φυσικά από την Αυστραλία. Στις 7 Μαΐου στον τελικό του FINA Intercontinental Tournament ή Davis Cup όπως ονομάστηκε εκείνη τη σεζόν, η Αυστραλία με τον Σάκη Κεχαγιά στον πάγκο κατακτά τον τίτλο κερδίζοντας 10-7 τις ΗΠΑ. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι οι Γκόφερς (3 γκολ), Μπάκλινγκ (1 γκολ) του Ολυμπιακού (τότε δεν έπαιζαν στον Θρύλο) είχαν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους.

Πάμε στην περσινή χρονιά (2018), όπου η dream team στο γυναικείο πόλο, θα χάσει ένα από τα συνολικά 34 παιχνίδια που έδωσε. Στη μακρινή Νέα Ζηλανδία στην πρεμιέρα του FINA Intercontinental Tournament, θα ηττηθεί και πάλι από την Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά με 9-8 στις 3 Απριλίου. Τέσσερις ημέρες μετά στον τελικό οι ΗΠΑ θα πάρουν την εκδίκηση και μαζί την πρώτη θέση (10-7).

Φέτος για την ώρα, οι ΗΠΑ έχουν δώσει μόλις έξι αγώνες και έχουν κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Την Κυριακή λίγο έλειψε, η Αυστραλία να πάρει την…καθιερωμένη ετήσια νίκη της επί των Αμερικανίδων αλλά τελικά δεν ήρθε. Η ομάδα του Κρικόριαν έχει μπροστά της, την τελική φάση του World League στη Βουδαπέστη (4-9 Ιουνίου) και φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον ερχόμενο Ιούλιο για να δούμε εάν θα διατηρήσει το αήττητο και πάνω από όλα, εάν θα χάσει μια μεγάλη διοργάνωση. Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είναι προγραμματισμένοι και οι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Περού.