Ολυμπιακός: Οι Μπίγιατς, Ζερδεβάς κορυφαίοι τερματοφύλακες των τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τους δυο τερματοφύλακες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Ολυμπιακός: Οι Μπίγιατς, Ζερδεβάς κορυφαίοι τερματοφύλακες των τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων

Ο λόγος για τους Μάρκο Μπίγιατς, Μάνο Ζερδεβά οι οποίοι αποτελούν αναμφίβολα το κορυφαίο δίδυμο κίπερ στην Ευρώπη. Μιλάμε για δυο τερματοφύλακες που διαπρέπουν όχι μόνο το σκουφάκι της ομάδας του μεγάλου λιμανιού αλλά λάμπουν και με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.

Η αρχή έγινε το 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ, εκεί όπου η Κροατία έκανε εξαιρετικά παιχνίδια και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου με τον Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού να εντυπωσιάζει. Μάλιστα, μετά και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, ο Κροάτης τερματοφύλακας ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πορτιέρε της διοργάνωσης.

Έναν χρόνο αργότερα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, η Ελλάδα είναι εκείνη που εντυπωσιάζει, μπαίνει στη ζώνη των μεταλλίων, προκρίνεται στον τελικό, όπου χάνει το χρυσό στη διαδικασία των πέναλτι από την Ουγγαρία.

Παρά την ήττα στον τελικό στη ρώσικη ρουλέτα, ο Μάνος Ζερδεβάς του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας δικαίως παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης, αφού έκανε φανταστικές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων στην Ιαπωνία.

Η «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, συνεχίστηκε και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, όπου η Κροατία έφτασε και πάλι στον τελικό αλλά αυτή τη φορά δεν κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, με την Ισπανία να φέρνει τούμπα τον αγώνα με τον Άλβαρο Γρανάδος στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ήττα βέβαια της Κροατίας από την Ισπανία δεν στέρησε από τον Μάρκο Μπίγιατς τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα της διοργάνωσης.

Έτσι στα δυο τελευταία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κορυφαίος ψηφίστηκε ο Μάρκο Μπίγιατς του Ολυμπιακού ενώ στο περσινό Παγκόσμιο, ο τίτλος πήγε στον Μάνο Ζερδεβά, επίσης της ομάδας του Πειραιά.