Ολυμπιακός: Στην ελίτ της Ευρώπης αλλά άστεγος

Ο Ολυμπιακός στο πόλο ανδρών για ακόμη μια χρονιά είναι στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι γυναίκες είναι σταθερά στην ελίτ και αναρωτιέσαι εάν είχαν δικό τους σπίτι αυτές οι ομάδες που θα ήταν τώρα.

Ολυμπιακός: Στην ελίτ της Ευρώπης αλλά άστεγος

Στην Ελλάδα του 2023 που έχουμε ζήσει τα πάντα, τα τμήματα πόλο του Ολυμπιακού που χαρίζουν στην Ελλάδα διακρίσεις στο εξωτερικό και έχουν στο ρόστερ τους παίκτες και παίκτριες που φοράνε το σκουφάκι των εθνικών ομάδων παραμένουν άστεγα.

Για ακόμη μια χρονιά, ο Ολυμπιακός στους άνδρες είναι στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ και οι γυναίκες της ομάδας του Πειραιά έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν με τον Δημήτρη Κραβαρίτη στον πάγκο τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός είναι θέμα συζήτησης στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αφού μιλάμε για έναν σύλλογο που συντηρεί δυο τμήματα που δεν λαμβάνουν απλά μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πραγματοποιούν εντυπωσιακές πορείες και φτάνουν κάθε χρόνο ψηλά.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός σύλλογος στο πόλο που πρωταγωνιστεί σε άνδρες και γυναίκες. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ και μια δεκαετία και θα καταλάβετε πως δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Ευρώπη στο πόλο σε άνδρες και γυναίκες, που να έχει τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, συμμετοχές σε τελικούς και διακρίσεις.

Βέβαια δεν υπάρχει και καμία ομάδα στην Ευρώπη με τις επιτυχίες του Ολυμπιακού που να είναι άστεγη εδώ και δεκαετίες και να χαρίζει τρόπαια και διακρίσεις, την ώρα που παίκτριες και παίκτες των δυο τμημάτων ξεκινάει η σεζόν και τις περισσότερες φορές αναζητούν κολυμβητήριο για να κάνουν προπόνηση.

Φανταστείτε λοιπόν, αυτές οι δυο ομάδες να είχαν και το δικό τους «σπίτι» τι θα είχαν πετύχει.

Κάθε άλλο παρά άδικο είχε λοιπόν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης όταν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αναφέρθηκε στο γηπεδικό που καίει τον σύλλογο και δεν μίλησε μόνο για το πόλο αλλά και το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.

«Όλα αυτά που είπαμε, όλα αυτά που χτίσαμε, αυτή την ιστορία, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε με τις τεράστιες γηπεδάρες που του χαρίσανε και του χαρίζουν ακόμα. Περισσεύουν και κάποια, να τα δώσουμε πίσω, να παίξει και κανένας άλλος. Έχουμε το Καραϊσκάκη, το οποίο το πήραμε 49 χρόνια, το πληρώσαμε, το πληρώσανε, το χρωστάνε, με δάνειο.

Δάνειο δεν σημαίνει ότι στο χαρίσανε, το δάνειο το χρωστάς και θα παλεύεις συνέχεια, θα πληρώνεις συνέχεια, θα χρωστάς συνέχεια. Πληρώσαμε 20.000.000 να το φτιάξουμε και τους κάναμε τη χάρη να έχουν στην Ολυμπιάδα γήπεδο, γιατί κανένας άλλος δεν πλήρωνε για να φτιάξει γήπεδο. Μακάρι να φτιάξουν όλοι γήπεδα, εννοείται. Από την άλλη, έχουμε την Αγιά Σοφιά, με 30-35 εκατομμύρια που χαρίσανε και τι άλλο θα βγει στην πορεία, έχουμε πολλές αλλαγές νόμων για να γίνει η Αγιά Σοφιά.

Έχουμε έναν Βοτανικό που πάνε να χαρίσουν 150, 200.000.000 στον Παναθηναϊκό. Μοιράστε, καλά είναι. Ισονομία έτσι θα υπάρχει, να παίρνει ο ένας και ο άλλος να πληρώνει. Χαρίσανε λέει τη Λεωφόρο, του Δήμου, ένα χρέπι, για να πάρουν δύο άλλα ή τρία γήπεδα. Τρομερά πράγματα. Έχουμε το ΟΑΚΑ, που χαρίσανε στον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ.

Ένα γήπεδο καθαρά μπασκετικό, που έπαιζε η Εθνική, την έδιωξαν την Εθνική ομάδα. Έχουμε την Πυλαία, το Αλεξάνδρειο, τα Λιόσια, το οικόπεδο στην Τούμπα από το υπουργείο άμυνας, όλα καλά. Για το Καραϊσκάκη έλεγαν: Ντάξει, πληρώσατε, αλλά ότι χαρίσουμε στους άλλους θα πάρετε κι εσείς αντίστοιχα.

Ότι χαρίσουμε στους υπόλοιπους θα πάρει και ο Ολυμπιακός αντίστοιχα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσπαθούν οι Αγγελόπουλοι να πάρουν τόσο καιρό το ΣΕΦ. Και τους λένε: Πήρε ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ, πάρτε εσείς το ΣΕΦ. Ποιο ΣΕΦ;

Το γήπεδο στίβου; 10-15 χρόνια πιο παλιό, με παλιές εγκαταστάσεις, όλα διαλυμένα μέσα, που πρέπει να ρίξεις 30.000.000 μέσα. Είναι ισόνομο αυτό; 18.000 θέσεις το ένα, 12.000 το άλλο. Παίζουμε στο Μ. Μερκούρη, σε άλλο Δήμο και έχουμε ρίξει 200.000 για να φτιαχτεί και να παίξουμε Ευρώπη! Παίζουμε στην Ηλιούπολη χάντμπολ, ψάχνουμε γήπεδα από εδώ και από εκεί.

Στο Παπαστράτειο, έρχεται η LEN και λένε όλοι: Πάμε να παίξουμε στο γκαράζ! Γκαράζ το λένε. Εκεί παίζουν τα παιδιά που έχουν φέρει Παγκόσμια πρωταθλήματα και Champions League. Αυτά είναι τα γήπεδα, ευνοημένος και εδώ ο Ολυμπιακός. Και εδώ πάλι δίκιο έχετε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κουντούρης.