Λεμπέσης: «Πολύτιμη εμπειρία, εύχομαι να είναι μόνο η αρχή»

Επέστρεψε στη βάση της η Εθνική Παίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Ποντγκόριτσα.

Λεμπέσης: «Πολύτιμη εμπειρία, εύχομαι να είναι μόνο η αρχή»

Ένα προπονητικό δίδυμο με μεγάλες επιτυχίες στη θητεία τους στην Εθνική ομάδα Παίδων (Κ15), ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης και ο συνεργάτης του Φώντας Μαρκόπουλος, οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πάλι στο βάθρο, με το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ποντγκόριτσα, μέσα σε καυτή και εχθρική ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Φώντας Λεμπέσης: «Ήταν ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά, με πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Και μια καινούργια φουρνιά Ελλήνων πολιστών έφτασε στην κορυφαία 3άδα της Ευρώπης. Η παρουσία των παιδιών στους αγώνες ήταν πολύ καλή, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και τους ευχαριστώ γι'αυτό. Ήταν μια πολύχρονη εμπειρία που δημιουργεί προοπτικές για το μέλλον τους. Εύχομαι να είναι μόνο αρχή».


Φώντας Μαρκόπουλος: «Μία νέα γενιά στην Ελλάδα ξεκινά με ένα μετάλλιο στους πρώτους της Πανευρωπαϊκούς. Και ειδικά με τον τρόπο που κατακτήθηκε, ήταν ακόμα πιο πολύτιμο. Τα παιδιά έζησαν πολλά πράγματα, συμπυκνωμένα μέσα σε ένα διάστημα δέκα ημερών. Ήττες, νίκες, εντάσεις, ψυχολογικές εναλλαγές, μεγάλες ανατροπές, παιχνίδια που "πήγαν" στα πέναλτι.

Σίγουρα, όλα αυτά μαζί, τα "μεγάλωσαν" γρηγορότερα και θα αποτελέσουν ώθηση για την εξέλιξή τους. Ενώ, ακόμα και η 3η θέση, θα τους δώσει το μεγάλο κίνητρο, το όραμα και τη "δίψα" στο κυνήγι για ένα χρυσό στην συνέχεια. Από την άλλη, η Ελλάδα μας συνεχίζει την παρουσία της στο γκρουπ των ισχυρών της υδατοσφαίρισης, πιστοποιώντας την καλή δουλειά που γίνεται από όλους».