Πειραιάς σημαίνει ευρωπαϊκό!

Ο Ολυμπιακός στο πόλο γυναικών έχει παίξει πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και δεν έχει χάσει κανέναν!

Πειραιάς σημαίνει ευρωπαϊκό!

Επτά ευρωπαϊκά τρόπαια τα τελευταία οκτώ χρόνια για τον Ολυμπιακό στις γυναίκες και τα πέντε από αυτά έχουν κατακτηθεί στο… καμίνι του Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκες» έχουν παίξει πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και δεν έχουν χάσει κανέναν!

Απίθανο ποσοστό για τις «ερυθρόλευκες» που μπροστά στο κοινό τους γίνονται ακόμη πιο δυνατές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως όλες οι κοπέλες αμέσως μετά το τέλος του τελικού με τον Εθνικό στάθηκαν στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού που είναι πάντα ο παραπάνω στις εντός έδρας αναμετρήσεις, αφού δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Η αρχή έγινε στις 25 Απριλίου του 2015, όταν στο φάιναλ φορ της EuroLeague (πλέον λέγεται και στις γυναίκες Champions League) στον Πειραιά ο Ολυμπιακός φτάνει στον τελικό και κερδίζει 10-9 την αήττητη μέχρι τότε Σαμπαντέλ για τρία χρόνια!

Λίγους μήνες μετά, ξανά στον Πειραιά, οι Πειραιώτισσες κατακτούν το πρώτο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Επικρατούν 10-6 της Πάντοβα στον τελικό. Δύο στα δύο στο μεγάλο λιμάνι, αλλά το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν έχει δικό του κολυμβητήριο και δεν μπορεί να πάρει συχνά μεγάλη διοργάνωση.

Έτσι από το 2015 έπρεπε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια για να δούμε στον Πειραιά και το «Πέτρος Καπαγέρωφ» έναν ακόμη τελικό. Έναν χρόνο πριν (18/12/2021) ο Ολυμπιακός επικρατεί 14-11 της Κίνεφ Κίρισι και σηκώνει ξανά το Σούπερ Καπ Ευρώπης, μπροστά στο κοινό του, με τον Χάρη Παυλίδη για τελευταία φορά στο τιμόνι.

Αναλαμβάνει ο Αλεξάνταρ Τσίριτς και με τον Σέρβο στο τιμόνι στις αρχές του περασμένου Απριλίου ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης.

Το φάιναλ φορ της EuroLeague μετά το 2015 (!) επιστρέφει στον Πειραιά και ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι εκεί για να δώσει την έξτρα δύναμη στα κορίτσια της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκες» είναι φανταστικές και φτάνουν στην κορυφή, επικρατώντας στον τελικό 11-7 της Σαμπαντέλ στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», εκεί όπου πριν από λίγες ημέρες κέρδισαν εύκολα τον Εθνικό (11-4) στον ελληνικό «εμφύλιο» και πανηγύρισαν το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία τους και 5ο στο μεγάλο λιμάνι.

Χαρακτηριστικό της δύναμης του Ολυμπιακού στον Πειραιά είναι πως η Σαμπαντέλ που μετρά 5 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2011, 2013, 2014, 2016, 2019), έχει χάσει μόλις τρεις φορές σε τελικό τα τελευταία 11 χρόνια.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο από τις τρεις φορές που ηττήθηκε στον τελικό της EuroLeague ήταν στον Πειραιά, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το 2015 για τρία χρόνια αήττητη βρέθηκε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» στο φάιναλ φορ και έχασε με 10-9 στον τελικό της EuroLeague με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που είχε σηκώσει την «κούπα» με το γκολ της Μανωλιουδάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Επτά χρόνια μετά, πάλι στον Πειραιά, πάλι στο…καμίνι του «Πέτρος Καπαγέρωφ» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η Σαμπαντέλ λύγισε και γνώρισε την ήττα στον τελικό (αυτή τη φορά με 11-7).

Η τρίτη της ήττα σε τελικό EuroLeague ήταν στο Κίρισι το 2018, σε έναν συγκλονιστικό τελικό με αντίπαλο τη γηπεδούχο τότε Κίνεφ με 5-4 στα πέναλτι (8-8 κανονική διάρκεια), με την Φόρκα να έχει το μοναδικό χαμένο πέναλτι στη διαδικασία.