Βλαχόπουλος: «Έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι η ζωή, προχωράμε, πάμε παρακάτω»

Ο αρχηγός της εθνικής Άγγελος Βλαχόπουλος παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ισπανίας στον προημιτελικό

Βλαχόπουλος: «Έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι η ζωή, προχωράμε, πάμε παρακάτω»

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μίλησε μετά την ήττα στον προημιτελικό από την Ισπανία (9-5) και τον αποκλεισμό από την 4άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ και ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι μείναμε λίγο στο παιχνίδι με την Κροατία, ενώ θα έπρεπε να το είχαμε ξεπεράσει. Από κει και πέρα, βρήκαμε απέναντί μας, νομίζω, την καλύτερη ομάδα του τουρνουά. Την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και μάλιστα, σε πολύ καλή μέρα και σε μια μέτρια μέρα για μας επιθετικά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και να μείνουμε στο παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι η ζωή. Προχωράμε, πάμε παρακάτω.

Έχουν αλλάξει κάποιες ισορροπίες με την απουσία του Γιάννη Φουντούλη και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και γενικότερα στο πώς λειτουργεί η ομάδα. Νομίζω ότι δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε αυτά που είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε. Στο πώς να περάσουμε τη μπάλα στο φουνταριστό -που έπρεπε να περάσουμε κι άλλες μπάλες-, στο πώς να κάνουμε τις κινήσεις που είχαμε συμφωνήσει και οργανώσει στην προπόνηση. Σε αυτά τα ματς, όταν έχεις πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες σε μεγάλη διοργάνωση και μπροστά σε τόσο κόσμο, μπορούν να συμβούν όλα αυτά. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Μαυροβούνιο. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για την Εθνική ομάδα. Πάμε να πάρουμε την 5η θέση».

Ο Κώστας Κάκαρης είπε από την πλευρά του: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και είχαμε κενά. Κυνηγούσαμε στο σκορ σε όλο του παιχνίδι. Χάσαμε και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες στην επίθεση. Πάντα ο προημιτελικός και μάλιστα κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, όπως η Ισπανία, είναι δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να είμαστε πολύ καλοί για να περάσουμε. Δουλεύουν σαν ρολόι οι Ισπανοί. Προσπαθήσαμε, αλλά κάποια κρίσιμα λάθη μας στοίχισαν. Πάμε για ό,τι καλύτερο που είναι η 5η θέση».