Ισπανία - Ελλάδα 9-5: «Μπλόκο» ξανά και εκτός τετράδας (highlights)

Η εθνική ανδρών ηττήθηκε 9-5 από την Ισπανία στο Σπλιτ και αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο. 

Ισπανία - Ελλάδα 9-5: «Μπλόκο» ξανά και εκτός τετράδας (highlights)

Ήττα σε έναν ακόμη προημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (δυο φορές έχει φτάσει στην τετράδα) για την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που έμεινε εκτός τετράδας.

Όπως το 2018 (ήττα από την Ισπανία) και το 2020 (ήττα από την Κροατία), η «γαλανόλευκη» δεν τα κατάφερε εκ νέου απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (9-5) και αποκλείστηκε δίκαια από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ισπανία μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 2-0 αλλά η «γαλανόλευκη» απάντησε άμεσα (2-2) με Γενηδουνιά (πέναλτι), Βλαχόπουλο (παραπάνω), παίζοντας σε εκείνο το διάστημα καλύτερη άμυνα.

Στα τελευταία δυόμιση λεπτά όμως η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω (3/4) και ξέφυγε ξανά 4-2, ελέγχοντας τον ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Ο Αγκίρε στο τέρμα ήταν σε καλή μέρα και στο τέλος της περιόδου μπλόκαρε το πέναλτι (το κέρδισε ο Νικολαΐδης) του Αργυρόπουλου – Κανακάκη. 3/4 παραπάνω η Ισπανία, 1/2 η Ελλάδα στην πρώτη περίοδο.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε…στραβά, με την Ελλάδα να χάνει επίθεση με διπλό παραπάνω και στην κόντρα η Ισπανία έκανε και το 5-2. Η «γαλανόλευκη» δεν είχε καθαρό μυαλό και είναι χαρακτηριστικό πως στα μισά της περιόδου έχασε μοναδική ευκαιρία σε κόντρα να μειώσει αλλά δεν έκανε ούτε σουτ!

Η άμυνα ήταν εξαιρετική σε αυτό το κομμάτι και έτσι μείναμε μέσα στο ματς, με τον Δερβίση να μειώνει στον παραπάνω (υπέροχα κυκλοφόρησε η μπάλα) σε 5-3 ενώ χάθηκε ένας κρίσιμος παραπάνω στο τελευταίο λεπτό, με τον Σκουμπάκη νωρίτερα να έχει φορτωθεί με 2η ποινή. 0/1 στον παραπάνω η Ισπανία στη δεύτερη περίοδο αλλά 1/3 η Ελλάδα.

Γκολ ξανά στον παραπάνω για την Ισπανία και ξανά στο ξεκίνημα της περιόδου. Η διαφορά εκ νέου στο +3, με την Ισπανία να παίζει φοβερή άμυνα και να έχει καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω (4/6 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου), σε αντίθεση με τη «γαλανόλευκη» (2/6 σε εκείνο το σημείο του προημιτελικού).

Ο Μουνιαρίθ από την περιφέρεια έγραψε το 7-3 (η μεγαλύτερη διαφορά), με την Ελλάδα να μειώνει άμεσα στον παραπάνω με τον Κάκαρη (7-4), αλλά η Ισπανία όχι μόνο ήταν ακόμη μακριά αλλά με «όπλο» την άμυνά της έλεγχε τον αγώνα και έτσι οι διαδοχικοί χαμένοι παραπάνω δεν την…πλήγωσαν. 1/3 στον παραπάνω η Ισπανία σε αυτή την περίοδο και 1/2 η Ελλάδα.

Γκολ και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου για την Ισπανία. Ο Ταχούλ με υπέροχο γυριστό πέτυχε το 8-4 (ξανά στο+4), με τον Βλαχόπουλο από την περιφέρεια να μειώνει σε 8-5. Στη συνέχεια η άμυνα βγήκε, ο Κάκαρης κέρδισε την ποινή αλλά δυστυχώς χάθηκε ένας ακόμη παραπάνω για να μειώσουμε στα δύο γκολ, 5.40 για το τέλος.

Η Ισπανία κοίταξε στα τελευταία λεπτά να...παίξει με τον χρόνο, με την Ελλάδα να μην έχει καθαρό μυαλό για να επιστρέψει και να αγχώσει τους Ισπανούς, που είναι έμπειροι και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

*3/9 στον παραπάνω η εθνική ομάδα και 4/8 η Ισπανία που είχε εξαιρετικά ποσοστά μέχρι και το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 2-1, 2-1.

Ισπανία (Μαρτίν): Αγκίρε, Μουνιαρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναχούια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φάμερα 2, Καμπάνας 1, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόσο, Μπούστος, Λόριο.

Ελλάδα (Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης.