Ελλάδα – Γαλλία 16-7: Έβδομη στον κόσμο

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών κέρδισε 16-7 τη Γαλλία και κατέλαβε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη. 

Ελλάδα – Γαλλία 16-7: Έβδομη στον κόσμο

Έβδομη στον κόσμο η εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Κέρδισε 16-7 τη Γαλλία στον τελευταίο της αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, για τις θέσεις 7-8.

Η Γαλλία στο ξεκίνημα ήταν ανταγωνιστική (0-1, 2-1, 2-2) αλλά όταν η «γαλανόλευκη» έπαιξε άμυνα, κολύμπησε και έπαιξε σωστά στην επίθεση ξέφυγε με 5-2 με την Ελευθερία Πλευρίτου να έχει μια ασίστ και ένα γκολ και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη δύο τέρματα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η άμυνα ήταν και πάλι εξαιρετική ενώ στην επίθεση αν και η εθνική πέτυχε τρία γκολ, είχε κι άλλες ευκαιρίες και στην παίκτρια παραπάνω για να πετύχει κι άλλα τέρματα. Με δυο γκολ στα πρώτα δύο λεπτά της τρίτης περιόδου με Μυριοκεφαλιτάκη, Ελληνιάδη, η «γαλανόλευκη» ανέβασε τη διαφορά στο 10-3.

Η τελευταία κέρδισε και πέναλτι, με την Βάσω Πλευρίτου να μην ευστοχεί, όπως και η Χυδηριώτη νωρίτερα (δυο πέναλτι έπιασε η Κολάς).

Στην επόμενη επίθεση η Βασιλική Πλευρίτου κέρδισε πέναλτι, η Μυριοκεφαλιτάκη ήταν εύστοχη και έγινε το 11-3, με την Κολάς να μην μπορεί να κάνει το 3/3! Η Ξενάκη έγραψε το 12-3 για να ακολουθήσουν δύο γκολ στην παραπάνω από τη Γαλλία (12-5), με την Σιούτη να σημειώνει το 13-5.

Η ίδια στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου σημείωσε το 14-5 ενώ η διαφορά πήγε και στο +10 για πρώτη φορά με το γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου (15-5) από την περιφέρεια, με τη Ελλάδα στο φινάλε να χαλαρώνει και να μην έχει καλές επιλογές στην επίθεση με τη διαφορά στο +9 (15-6). Η Ελληνιάδη 50 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος πέτυχε το 16-6 αλλά οι διαιτητές γύρισαν τη φάση πίσω και μέτρησαν γκολ των Γαλλίδων για το 15-7 και φυσικά ακύρωσαν το τέρμα της παίκτριας του Εθνικού.

Η Μυριοκεφαλιτάκη 51 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος διαμόρφωσε το 16-7 που ήταν και το τελικό σκορ, με το πέμπτο της τέρμα στον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-1, 5-2, 3-2.

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Σωτηρέλη.

Γαλλία (Μπουζέ): Βιντάλ, Μιλό 3, Φιτέ, Μπουλουμπατσί 2, Ζιλέ, Μπενλεκμπίρ, Νταλουίν, Μπατού, Βερνού 1, Μπαϊά 1, Ραντοσάβλιεβιτς, Νταοουλέ, Κολάς.