Ελλάδα – Ουγγαρία: Καμμένου: «Σταδιακά θα δημιουργηθεί η Εθνική ομάδα που ονειρευόμαστε»

Για το ματς με την Ουγγαρία την Τρίτη (25/1) στην Πάτρα μίλησε η προπονήτρια της Εθνικής ομάδαςΑλεξία Καμμένου. Τι είπε η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος. 

Ελλάδα – Ουγγαρία: Καμμένου: «Σταδιακά θα δημιουργηθεί η Εθνική ομάδα που ονειρευόμαστε»

H ομοσπονδιακή τεχνικός της Εθνικής ομάδας των Γυναικών, Αλεξία Καμμένου τόνισε: «Είναι πάντα μεγάλη μου η χαρά που βρίσκομαι στη Πάτρα για ένα παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας. Θυμάμαι πάντα την πρώτη προετοιμασία που έκανα ως διεθνής αθλήτρια το 1987 και ήταν στη Πάτρα με την εθνική ομάδα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανοίγει πλέον ένας νέος κύκλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τα κορίτσια δείχνουν μεγάλη θέληση, έχουν μεγάλες προδιαγραφές και όρεξη. Σταδιακά θα δημιουργηθεί η Εθνική ομάδα που ονειρευόμαστε και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε».

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Μαργαρίτα Πλευρίτου είναι τραυματίας και δεν μπορεί να παίξει αλλά πήγε στην Πάτρα.

«Είμαι δίπλα στην ομάδα μας, θα δώσουμε τη ψυχή μας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστεύω πως και οι δυο ομάδες θα προσφέρουν όμορφο θέαμα. Εύχομαι σύντομα να βρεθούμε και πάλι στην Πάτρα και να αγωνιστούμε στο νέο της κολυμβητήριο. Ο ρόλος της αρχηγού είναι πολύ σημαντικός, όπως και το γεγονός να διεξάγονται αγώνες και εκτός Αττικής», είπε η αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας, Ατίλα Μπίρο επεσήμανε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στη Πάτρα για αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Ανοίγει και για εμάς ένας νέος κύκλος αγώνων, με μια νέα ομάδα που έχουμε πλέον, καθώς θα δώσω ευκαιρίες σε νέες αθλήτριες. Και οι δυο ομάδες έχουν κοινό στόχο, εύχομαι και η Ουγγαρία και η Ελλάδα, να προκριθούν στην τελική φάση του World League».

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, είπε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε τη Εθνική μας ομάδας Υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Είναι μέσα στις σκέψεις μας να έχουμε πάντα τέτοιες δράσεις, και με την Εθνική μας ομάδα που μας έχει χαρίσει μέρες δόξας. Αποτελεί τιμή για όλους μας να στεκόμαστε δίπλα σε τέτοιες προσωπικότητες. Ως Περιφέρεια, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση του αθλήματος και γενικά του Υγρού Στίβου στη περιοχή. Και από το σημερινό βήμα, αναγγέλλω την ανάπλαση του χώρου και κατασκευή του Κολυμβητηρίου στην Αγυιά».

Ο Μανώλης Τζουραμάνης, Πρόεδρος της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών, τόνισε: «Εμείς σαν ΝΕΠ θέλουμε τέτοια γεγονότα στην Πάτρα. Η πόλη μας έχει γνωρίσει στο παρελθόν μεγάλες δόξες και στο Γυναικείο και στο Ανδρικό πόλο. Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση και στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί στα μέρη μας πολύ σημαντικά παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη μεγάλη πρόκληση. Ένα μεγάλο επιτελείο ανθρώπων έχει εργαστεί όλο αυτό το διάστημα για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα και χωρίς την αρωγή του ΠΕΑΚ και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Νίκο Παπαδημάτο και τον αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Κουρέτα. Στόχος μας είναι, εφόσον όλα πάνε καλά, να ζητήσουμε στο μέλλον κι άλλες παρόμοιες διοργανώσεις. Η συνεργασία μας με τη νέα διοίκηση της ΚΟΕ είναι εξαιρετική και είμαστε στο πλευρό της σε ό,τι χρειαστεί. Εύχομαι στο μέλλον να έχουμε ξεπεράσει την πανδημία ούτως ώστε η Εθνική μας να παίζει μπροστά σε περισσότερο κόσμο και όχι μόνο μπροστά σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όπως θα γίνει την Τρίτη. Ευελπιστούμε μέσα στα επόμενα χρόνια να ξαναδούμε και την ομάδα μας να παίζει στην Ευρώπη. Αυτήν την στιγμή στη ΝΕΠ δουλεύουμε οργανωμένα πάνω στο νέο αίμα και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας να αγωνιστούμε και πάλι και εκτός συνόρων».

Ο Μιχάλης Κουρέτας, αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε ανθρώπους που τους θεωρώ «αδέλφια μου», καθώς έχουμε πορευτει μαζί για πολλά χρόνια. Υποδεχόμαστε με χαρά και τιμή την Εθνική μας ομάδα, αποτελεί χαρά και τιμή, να διεξάγεται στην Πάτρα ένα τέτοιο ματς. Είμαστε πανέτοιμοι να παρέχουμε υπηρεσίες στον ψηλότερο βαθμό, και πάντα με βάση το υγιειονομικό πρωτόκολο. Θέλω να τονίσω, πως μετά από συντονισμένες και οργανωμένες προσπάθειες και τη συμβολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, γίνεται πράξη ένα όνειρο που έδειχνε απατηλό, με την κατασκευή του Κολυμβητηρίου στην Αγυιά. Στόχος είναι να δημιουργηθούν υποδομές και να προαχθεί ο αθλητισμός στην περιοχή μας. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, τόνιζε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ότι «κολυμπάμε όλοι μαζί», και αυτό φαίνεται σε όλη την επικράτεια. Ευελπιστώ και στο μέλλον θα έχουμε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος στη τοποθέτηση του επεσήμανε: «Νομίζω πως πετύχαμε τους τρεις μας στόχους. Κάποια στιγμή κάθισαν σε ένα τραπέζι η Περιφέρεια, η διοίκηση του «Αντώνης Πεπανός» αλλά κυρίως η ΝΕΠ, και έβγαλαν ένα πρόγραμμα που για εμάς δεν αποτελούσε έκπληξη, αλλά ήταν καταπληκτικό.

Τους ευχαριστώ και τους τρεις για την προσπάθεια που έκαναν, και φαντάζομαι πως θα είναι η αρχή μιας περαιτέρω συνεργασίας των εθνικών μας ομάδων, σε ότι αφορά διοργανώσεις εκτός Αττικής. Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης. Η πρεμιέρα αποτελεί αυτό το το παιχνίδι με την Ουγγαρία, ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι να κλείσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Οι συνθήκες όπως διαμορφώνονται θα είναι αρκετά δύσκολες, γιατί μεγάλες διοργανώσεις που δεν έγιναν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, μεταφέρονται στο διάστημα που υπολείπεται μέχρι του Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλες διοργανώσεις αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι το Παρίσι, θα έχουμε μεγάλες προκλήσεις. Ως ομοσπονδία όμως έχουμε εμπιστοσύνη και στην τεχνική ηγεσία, αλλά και στις αθλήτριές μας. Θα τις στηρίξουμε όπως μπορούμε και όσο μπορούμε περισσότερο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε πολύ καλά παιδιά, έχουμε πολύ καλές αθλήτριες, και θεωρώ ότι αξίζουν τη στήριξη από όλους μας προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει και ελπίζω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Ειδικά για τον αυριανό αγώνα και με βάση τις ειδικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, ζητούμε την κατανόηση του φίλαθλου κόσμου της Πάτρας. Θα έρχονταν πολλοί να παρακολουθήσουν τον αγώνα, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα πρωτόκολλά, όπως αυτά έχουν οριστεί.

Είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουμε το παράδειγμα προς κάθε κατεύθυνση και το δείγμα γραφής προς όλα τα σωματεία πώς πρέπει να λειτουργούμε. Και αξίζει να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν πάνω σε αυτό το κομμάτι, και σε μια μελλοντική αναμέτρηση εθνικών ομάδων στην Πάτρα, θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι φίλαθλοι της πόλης που αγαπάνε αυτό το άθλημα, να απολαύσουν και να ενισχύσουν τις εθνικές μας ομάδες. Καλωσορίζω και την Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας στην Πάτρα.

Είμαι σίγουρο πως θα απολαύσουν την πατροπαράδοτη Πατρινή φιλοξενία. Ελπίζω με τη καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, να αντιμετωπίσουμε και όποια προβλήματα έχουν προκύψει με την άφιξη ξένων παραγόντων του αγώνα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα. Η αρχή της Εθνικής ομάδας από τη Πάτρα ελπίζω να είναι γούρικη και να μας συνοδεύει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα των Εθνικών ομάδων Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Ελλάδας- Ουγγαρίας στην Πάτρα, τόνισε: «Η Ελλάδα θα έχει δυνατή φωνή στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα δίνει δυνατό «παρών» στα κέντρα των αποφάσεων. Η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει εκτός των εξελίξεων. Για να μην πούμε ότι η Ελλάδα θα χαράσσει, πλέον τις εξελίξεις. Στόχος μας είναι να φέρουμε πολλές μεγάλες διοργανώσεις στην χώρα μας και ήδη έχουμε προγραμματίσει πολύ σημαντικούς αγώνες. Μεταξύ των άλλων, θέλουμε την αναβάθμιση του Κυπέλλου Ακρόπολις Κολύμβησης που θα διεξαχθεί το διάστημα 3-6 Ιουνίου, στόχος μας είναι να διοργανώσουμε πολύ δυνατούς αγώνες στο Open Water και σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες και το που θα διεξαχθούν, ενώ θα δώσουμε μεγάλη έμφαση και στο High Diving που θα φιλοξενηθεί στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης».

Παράλληλα, προανήγγειλε πως «Όσοι ενεπλάκησαν σε επεισόδια σε αγώνα Υδατοσφαίρισης τις τελευταίες μέρες, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, και αυτό θα γίνεται σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Εκπτώσεις σε τέτοια θέματα δεν θα γίνουν σε κανένα».