Αποκλείστηκε η Εθνική με «θύτη» την Ισπανία (10-6)

Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ισπανία η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε 10-6 από τη διοργανώτρια και αποκλείστηκε από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αποκλείστηκε η Εθνική με «θύτη» την Ισπανία (10-6)

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Η αλήθεια είναι πως η «γαλανόλευκη» την τελευταία πενταετία δεν μας έχει καλομάθει αλλά απόψε ήταν κάκιστη σε άμυνα (5/8 στο λιγότερο) και επίθεση (4/12 στον παραπάνω). Το τρίτο οκτάλεπτο (4-0) ήταν τραγικό για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που αποκλείστηκε δίκαια από την τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αφού γνώρισε την ήττα με 10-6 από την Ισπανία (θα παίξει την Πέμπτη στις 23.00 με την Ιταλία στα ημιτελικά).

Η Εθνική μας (την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στις 19.15 για τις θέσεις 5-8) στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν ξεκίνησε καλά (2-0, 3-1, 4-2) είχε την ευκαιρία στο φινάλε της δεύτερης περιόδου να ισοφαρίσει σε επίθεση στον παραπάνω αλλά ο Πινέδο είπε όχι στον Βλαχόπουλο (2/5 στον παραπάνω στο α’ μέρος για τους διεθνείς μας) ενώ είχε μειώσει σε 4-3 ο Γεννηδουνιάς με σουτ από την περιφέρεια.

Ο φουνταριστός της Εθνικής, Κώστας Μουρίκης είχε… φορτωθεί με 2 ποινές ενώ ισάριθμες αποβολές είχαν και οι Μιγκέλ, Καμπάνας για την Ισπανία. Μάλιστα ο τελευταίος αποβλήθηκε με 3 (!) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου αλλά και πάλι η «γαλανόλευκη» δεν βρήκε γκολ στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω (0/4 είχε σε αυτό το οκτάλεπτο).

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους στην τρίτη περίοδο πήραν ψυχολογία από την άμυνά τους και τον τερματοφύλακα Πινέδο (τελείωσε τον αγώνα με 70% στις αποκρούσεις ο 38χρονος πορτιέρε της Μπαρτσελονέτα) και…πετούσαν. Έκλεισαν το τρίτο οκτάλεπτο με ποσοστό 80% στον παραπάνω και βρήκαν γκολ σε κόντρα (5-3, Ντελ Τόρο), παραπάνω (6-3 Μάγιαρακ), φουνταριστό (7-3, Ταχούλ), κόντρα (8-3, Γρανάδος) σε μια περίοδο όπου η «γαλανόλευκη» δεν υπήρχε στο νερό και ο προημιτελικός τελείωσε.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ήταν αδύνατο να γυρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Ζερδεβάς πέρασε αντί του Φλέγκα κάτω από τα δοκάρια, η Εθνική μας βρήκε εύκολα το γκολ με τους Ίβηρες να ροκανίζουν το χρόνο και να έχουν στο μυαλό τους τον ημιτελικό της Πέμπτης με την Ιταλία που συνέτριψε σήμερα 11-1 τη Ρωσία.

Ο άλλος ημιτελικός είναι Σερβία (απέκλεισε εύκολα την Ουγγαρία με 8-5) εναντίον Κροατίας (δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε το Μαυροβούνιο με 9-7) σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Μπούσλιε του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έκανε το 9-6 για τους Κροάτες.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 4-0, 2-3.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ταχούλ 2, Μπούστος 1, Γρανάδος 2, Μουνιαρίθ 1, Μάγιαρακ 2, Ντελ Τόρο 1, Μιράντα 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Φουντούλης 1, Αργυρόπουλος 1, Γεννηδουνιάς 2, Κολόμβος 1, Νικολαΐδης 1.