Στα δύσκολα η Εθνική μετά την ήττα από την Ολλανδία

Οι Γυναίκες ηττήθηκαν από την Ολλανδία με 8-7 στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα έχουν δύσκολο έργο στον προημιτελικό κόντρα στη Ρωσία. Δοκάρι η Αβραμίδου 23’’ πριν από το τέλος.

Στα δύσκολα η Εθνική μετά την ήττα από την Ολλανδία

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη. Δυο εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο έδωσαν μάχη για την κορυφή του Α’ ομίλου, με έπαθλο φυσικά τον προημιτελικό κόντρα στη αδύναμη Γερμανία. Οι Ολλανδέζες τελικά χαμογέλασαν στο φινάλε (8-7) και έστειλαν την Εθνική Ομάδα Γυναικών στα δύσκολα, αφού ο προημιτελικός της Δευτέρας (23/7, 18:00) κόντρα στη Ρωσία δεν θα είναι καθόλου εύκολος για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

Ο κόουτς είδε απόψε μια ομάδα ικανή για όλα. Όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Ολλανδία αλλά έδειξε έτοιμη να πάρει αυτό που ήθελε, αφού για την Εθνική μας αρκούσε και η ισοπαλία στον σημερινό αγώνα. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με την Εθνική μας να μην λειτουργεί καλά στις επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω (1/4 στο πρώτο ημίχρονο, 2/7 σε όλο το ματς).

Εάν ήταν λίγο καλύτερη σε αυτό τον τομέα θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Η Ολλανδία έπαιζε ζώνη με παίκτρια ανάμεσα, για να μην πάρουν μπάλα φυσικά στα δυο μέτρα οι Ασημάκη, Ξενάκη και αντιμετώπισε κι εκείνη προβλήματα στην παίκτρια παραπάνω στις τρεις πρώτες περιόδους (2/6). Μάλιστα όταν στο φινάλε της τρίτης περιόδου η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι και η Αβραμίδου έκανε το 5-4, τα πάντα έδειχναν Ελλάδα.

Κι όμως στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως η πρώην άσος της Βουλιαγμένης Ίλσε Κούλχας (είχε δυο αποβολές από τη δεύτερη περίοδο αλλά δεν πήρε τρίτη κι έμεινε μέσα στο ματς) πήρε το όπλο της και με τρία σερί γκολ στην παίκτρια παραπάνω γύρισε το παιχνίδι. Η Σέβενιχ και πάλι στην παίκτρια παραπάνω (η Ολλανδία είχε 2/6 στα τρία πρώτα οκτάλεπτα και τελείωσε το ματς με 6/11) έγραψε το 8-6 για να μειώσει σε 8-7 η Ασημάκη 1.24 πριν από το τέλος.

Η Κούλχας 37’’ πριν από το τέλος νικήθηκε από τη Διαμαντοπούλου (μόλις πρώτη χαμένη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω για την Ολλανδία στην τέταρτη περίοδο) και στην ελληνική επίθεση η τύχη γύρισε την πλάτη στην Αβραμίδου που σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι κι ενώ απέμεναν 23’’ πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-4.

Ελλάδα: Χυδηριώτη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Αβραμίδου 2, Τσουκαλά 2, Ασημάκη 1.

Ολλανδία: Μέχενς 1, Χένε 2, Σέβενιχ 2, Κούλχας 3.