Το σκουφάκι είναι βαρύ, το λιμάνι είναι βαθύ!

Το λιμάνι του Πειραιά σίγουρα είναι βαθύ για να χωράει τόσες κούπες και το σκουφάκι του Ολυμπιακού ήταν, είναι και θα είναι βαρύ. Αυτό συνειδητοποίησαν φέτος ακόμη και οι μεγαλύτεροι «εχθροί» της κορυφαίας ομάδας στη χώρα.

Το σκουφάκι είναι βαρύ, το λιμάνι είναι βαθύ!

«Αυτό που θα μετρήσει είναι το ποιος θα... πέσει στο νερό στο τέλος της σεζόν με την κούπα αγκαλιά». Αυτό γράφαμε τον Οκτώβριο, λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα από τη Βουλιαγμένη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Α1 πόλο των ανδρών.

Εκείνες τις ημέρες που κάποιοι...θυμήθηκαν το πόλο, γιατί απλά έχασε ο Ολυμπιακός. Εκείνες τις ημέρες που όλοι μιλούσαν για το καλό του αθλήματος, γιατί ήλπιζαν και εύχονταν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να μην πάει ένα ακόμη πρωτάθλημα στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας.

Εκείνες τις ήμερες που κάποιοι τολμούσαν να αφήσουν ακόμη και εκτός τελικών τον Ολυμπιακό, μιλώντας για τελικούς ανάμεσα στη Βουλιαγμένη (παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος) και τον Απόλλωνα Σμύρνης που έδωσε ένα «τσουβάλι» λεφτά με τον Βελλή με στόχο να πάρει το πρωτάθλημα στο πόλο και να...χτυπήσει τον Ολυμπιακό.

Τελικά στο νερό με την κούπα αγκαλιά...έπεσαν ξανά οι «ερυθρόλευκοι». Αυτοί που παρέμειναν το περσινό δύσκολο καλοκαίρι, αυτοί που είπαν το ναι για να φορέσουν το σκουφάκι του «αιώνιου» πρωταθλητή και φυσικά ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος. Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, έχει πετύχει φοβερά πράγματα με την Εθνική ομάδα και όμως κάποιοι ακόμη αμφισβητούν!

Όπως αμφισβητούσαν την ομάδα του. Τους παίκτες του. Τις επιλογές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, με το μπάτζετ μειωμένο. Ο ίδιος έλεγε μέσα στη σεζόν πολλές φορές πως δεν παίζουν πόλο μόνο τα λεφτά και αυτό αποδείχθηκε στα πλέι οφ.

Για να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα θέλεις καρδιά, θέλεις ψυχή, θέλεις πάθος, θέλεις παίκτες που να γυαλίζει το μάτι τους κι ας μην είναι «Εστιάρτε».

Θέλεις Έλληνες πολίστες που λένε όχι στα λεφτά της Προ Ρέκο όπως ο αρχηγός Κώστας Μουρίκης.

Θέλεις Έλληνα προπονητή που δεν τα παρατά και δεν λυγά ποτέ, όπως ο Θοδωρής Βλάχος και φυσικά πρόεδρο-οπαδό, όπως ο Μιχάλης Κουντούρης.

Ανθρώπους που πονάνε την ομάδα και τιμούν το σκουφάκι που φοράνε.

Ένα σκουφάκι που είναι βαρύ και δεν μπορείς εύκολα να το σηκώσεις. Όσοι δεν μπορούν αποχωρούν και όσοι είναι δυνατοί και αντέχουν, συνεχίζουν. Ακόμη και σε μια εξαιρετικά δύσκολη σεζόν, όπως η φετινή που δεν έχει τελειώσει βέβαια αφού ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και το Κύπελλο Ελλάδας αλλά και το final 8 στο Βελιγράδι.

Ναι ο...διαλυμένος Ολυμπιακός στις αρχές της σεζόν, πήρε το πρωτάθλημα, είναι μέσα στο Κύπελλο και στις αρχές Ιουνίου θα βρίσκεται στο final 8 του Βελιγραδίου.