Όλοι θέλουν να κερδίζουν τον πρωταθλητή!

Με το... καλημέρα στην Α1 πόλο των ανδρών αποδείχθηκε περίτρανα πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι λογικά το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Γράφει ο Παναγιώτης Λιακόπουλος

Όλοι θέλουν να κερδίζουν τον πρωταθλητή!

Βέβαια κάποιοι μετά τη νίκη του ΝΟΒ επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά βιάστηκαν να ξεγράψουν τους νταμπλούχους Ελλάδας και να στέψουν από την πρεμιέρα τη Βουλιαγμένη πρωταθλήτρια. Μάλιστα ορισμένοι που περίμεναν στη... γωνία τον Ολυμπιακό δεν δίστασαν και να μιλήσουν για τελικούς ανάμεσα στον ΝΟΒ και στον Απόλλωνα Σμύρνης!

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-8: Ο ΝΟΒ «σόκαρε» τους «ερυθρόλευκους» στον Πειραιά

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ούτε η νίκη της ομάδας του Χρβόγε Κόλιανιν ήταν έκπληξη μέσα στον Πειραιά αλλά ούτε και ο ΝΟΒ πήρε πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο μήνα κι ενώ έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο «μαραθώνιο».

Σίγουρα είναι μια νίκη που δίνει ψυχολογία στην ομάδα του Λαιμού ενόψει της φετινής αγωνιστικής περιόδου αλλά είναι και ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φανεί χρήσιμο στον Ολυμπιακό.

Στο μεγάλο λιμάνι, λογικά, όλοι κατάλαβαν από τις πρώτες φάσεις και στιγμές πως στο φετινό πρωτάθλημα όλοι θα ζουν και θα αναπνέουν για το ματς με τον νταμπλούχο.

Κι αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν, καλά θα κάνουν να καθίσουν και να δουν πάλι το βίντεο του αγώνα στα τρία πρώτα οκτάλεπτα!

Εκεί όπου στο νερό υπήρχε το «φάντασμα» του Ολυμπιακού, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι «διψασμένοι» παίκτες της Βουλιαγμένης.

Ας δουν οι «ερυθρόλευκοι» με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο πανηγύριζαν κάθε γκολ οι φιλοξενούμενοι και ειδικά πολίστες οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγους μήνες φορούσαν το σκουφάκι των Πειραιωτών.

Ας δουν τον τρόπο που έπαιζαν άμυνα οι παίκτες του Κόλιανιν και το πώς γιόρταζαν κάθε κλέψιμο και κάθε απόκρουση του εξαιρετικού Τζωρτζάτου. Λες και έπαιζαν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς!

Όταν βέβαια ο Ολυμπιακός με τον αρχηγό και ηγέτη του, Κώστα Μουρίκη, αγωνίστηκε όπως ξέρει εδώ και χρόνια, λίγο έλειψε να πάρει και τον αγώνα. Οκτώ λεπτά ενός... κανονικού Ολυμπιακού (έστω κι αν έχουν φύγει Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς, Γούνας, Μυλωνάκης, Χαλυβόπουλος) ήταν αρκετά για να επιστρέψει η ομάδα του Πειραιά και να διεκδικήσει τη νίκη, που στο φινάλε δεν ήρθε με τον Δερβίση να έχει τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία (πέναλτι) να ισοφαρίσει λίγο πριν από το τέλος.

Η ουσία είναι πως στο μεγάλο λιμάνι, έστω και με καθυστέρηση τριών οκταλέπτων, συνειδητοποίησαν, οι περισσότεροι, αυτό που λέει εδώ και καιρό ο Θοδωρής Βλάχος στους παίκτες του.

«Όλοι θα θέλουν να μας κερδίζουν» υποστηρίζει ο «καπετάνιος» του Ολυμπιακού και δικαιώθηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν. Ο κόουτς αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι και το έχει επισημάνει.

Ο Βολιώτης έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στον Πειραιά με την ομάδα, έχει σηκώσει ευρωπαϊκά, πρωταθλήματα, κύπελλα και γι’ αυτό ζητούσε και ζητά σωστή διαχείριση. Δεν είναι εύκολο για κανέναν, αλλά ο Βλάχος έχει αποδείξει στο παρελθόν πως ξέρει.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα το περασμένο Σάββατο θα διαπίστωσαν πως το μάτι των παικτών της Βουλιαγμένης γυάλιζε. Οι παίκτες του Κόλιανιν μπήκαν στο νερό με το μαχαίρι στα δόντια και ήθελαν να αποδείξουν πως φέτος είναι έτοιμοι για το βήμα παραπάνω. Έδωσαν πολύ «ξύλο», δεν φοβήθηκαν να χρεωθούν με ποινές και… χάλασαν το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού. Πήγε το παιχνίδι στη δύναμη και στο πάθος και το πήρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Κι αυτό φάνηκε από τους πανηγυρισμούς στο φινάλε. Βέβαια αυτό που θα μετρήσει είναι το ποιος θα... πέσει στο νερό στο τέλος της σεζόν με την κούπα αγκαλιά!