Επέστρεψε στην Αθήνα η θριαμβεύτρια εθνική ομάδα πόλο των ανδρών (vids)

Πάτησε στην Αθήνα η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ και μαζί μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για την υποδοχή των θριαμβευτών.

Επέστρεψε στην Αθήνα η θριαμβεύτρια εθνική ομάδα πόλο των ανδρών (vids)

Με το αργυρό μετάλλιο του προολυμπιακού τουρνουά που διεξήχθη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αλλά και τη «χρυσή» πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις αποσκευές της, επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας (22/2) στην Αθήνα η αποστολή της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρώην Ολυμπιονίκης του πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, και το προεδρείο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Ήταν επίσης εκεί εκπροσωπώντας την ομοσπονδία ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο ταμίας Ηλίας Ξιάρχος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Άννα Μαρκοπούλου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος ήταν ο πρώτος που στάθηκε για δηλώσεις, λέγοντας: «Η κλήρωση του ολυμπιακού τουρνουά έχει δύο όψεις. Η μία αφορά τα παιχνίδια του ομίλου, εκεί όπου τα πράγματα εμφανίζονται πιο εφικτά και η δεύτερη αφορά τις νοκ άουτ συναντήσεις που θα ακολουθήσουν και οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Δεν χωράνε προγνωστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πάμε στο Τόκιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και να δικαιώσουμε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολλές δυνατότητες».

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Γιάννης Φουντούλης πήρε έπειτα τον λόγο: «Επιστρέψαμε στην Αθήνα έχοντας υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο. Είμαστε ξανά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Μέχρι το Τόκιο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει πολλές ικανότητες, αλλά θα πάμε με ταπεινότητα και με πίστη στις δυνατότητές μας για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ήταν το πλέον δύσκολο προολυμπιακό τουρνουά αυτό του Ρότερνταμ. Οι θέσεις της πρόκρισης ήταν λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα προολυμπιακά, ενώ μεγάλη ήταν η ευθύνη της αποφυγής κρουσμάτων κορονοϊού, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη συνοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το άγχος των διαδοχικών τεστ ήταν πολύ μεγάλο, ενώ μας έχει αφήσει κατάλοιπα το γεγονός ότι στερηθήκαμε τους δικούς μας ανθρώπους. Όλα λειτούργησαν πολύ σωστά και ακολουθώντας όλες τις οδηγίες δεν είχαμε προβλήματα. Αφιερώνω την πρόκριση στην οικογένειά μου, στους συμπαίκτες μου, στην ομοσπονδία και στους προπονητές μας. Να μην παραλείψω να αφιερώσω την πρόκριση και σε όλους τους Έλληνες που γεύτηκαν τη χαρά της πρόκρισης μαζί μας».

Ο διεθνής φουνταριστός Κώστας Μουρίκης τόνισε από την πλευρά του: «Η εθνική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει φέρει πολλές επιτυχίες στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για το Τόκιο, αλλά ο στόχος του μεταλλίου στην Ολυμπιάδα υπάρχει πάντα στο μυαλό μας από την αρχή του ολυμπιακού κύκλου το 2017. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, έτσι ώστε να εμφανιστούμε ετοιμοπόλεμοι το καλοκαίρι στο Τόκιο».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Σήμερα ήρθαμε να υποδεχθούμε τα παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημείωσαν αυτή την επιτυχία ήταν δύσκολες, για αυτό και η πρόκριση ήταν κατόρθωμα. Πέρα από τα μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, είχαν να αντιμετωπίσουν και όλη αυτή τη λαίλαπα του κορονοϊού. Ο αγώνας τους ήταν διπλός. Να κερδίσουν στα παιχνίδια και να μείνουν αλώβητοι, σώοι και αβλαβείς. Αυτή τη στιγμή το πόλο είναι στην Ολυμπιάδα για πολλοστή φορά. Είναι ο σημαιοφόρος των ομαδικών αθλημάτων της χώρας. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα μάς χρωστάει κάτι. Η πρόκριση ήταν το πρώτο βήμα. Το δεύτερο και πιο μεγάλο είναι ένα μετάλλιο. Έχει τις δυνατότητες, τη δυναμική, την ομοιογένεια, την αγάπη για το άθλημα και τη σύμπνοια για να μπορέσει να φέρει στην πατρίδα μας ένα μετάλλιο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές τους και σε όσους στήριξαν την προσπάθειά τους».

Ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, υποστήριξε: «Πίστευα σε αυτή την επιτυχία της Εθνικής. Η προσπάθεια των παιδιών ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού το επίπεδο αυτού του προολυμπιακού τουρνουά ήταν πολύ υψηλό. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ καλό μείγμα νέων και έμπειρων παικτών. Οι μισοί από τους διεθνείς δεν έχουν πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πράγμα που τους έδινε μεγάλο ενθουσιασμό στα παιχνίδια. Δίπλα τους όμως ήταν οι έμπειροι συμπαίκτες τους, όπως περίτρανα φάνηκε στον κρίσιμο αγώνα με τη Ρωσία, και μια πολύ καλή καθοδήγηση από τον Θοδωρή Βλάχο που τους είχε πνευματικά έτοιμους για να αντέξουν μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Από εδώ και πέρα η ομάδα κοιτάει κάθε αντίπαλο στα μάτια. Δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Μια καλή προετοιμασία χρειάζεται και να πάνε όλοι υγιείς στο Τόκιο για να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Η πολιτεία σε συνεργασία με την ομοσπονδία θα στηρίξει την ομάδα αυτή. Πρέπει να ανταμείψουμε αυτήν την ομάδα».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, υπογράμμισε: «Για μια ακόμη φορά η εθνική ανδρών τίμησε την ιστορία της και δίνει για 16η φορά το "παρών" στην Ολυμπιάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Τα παιδιά έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους στην Ολλανδία. Πάντα τα προολυμπιακά τουρνουά είναι δύσκολα και ψυχοφθόρα. Να είναι υγιείς όλοι για να προετοιμαστούν κατάλληλα, με τη βοήθεια της ΚΟΕ, και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Τόκιο».