Προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών: Αντίπαλος της Εθνικής η Ρωσία – Τι γίνεται σε περίπτωση ήττας

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέκλεισε στα πέναλτι τη Γαλλία και στα ημιτελικά του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/2) το βράδυ (9.00) τη Ρωσία. Με νίκη πάει Τόκιο και με ήττα θα έχει ακόμη μία ευκαιρία την Κυριακή (21/2) με τον ηττημένο του ζευγαριού Μαυροβούνιο – Κροατία.

Προολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών: Αντίπαλος της Εθνικής η Ρωσία – Τι γίνεται σε περίπτωση ήττας

Η Ρωσία κέρδισε 17-9 τον Καναδά, προκρίθηκε στα ημιτελικά του προολυμπιακού τουρνουά και θα παίξει με την Ελλάδα το Σάββατο (20/2) το βράδυ για μια θέση στο Τόκιο!

Ο ημιτελικός ξεκινά στις 21.00 και η Εθνική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Σε περίπτωση ήττας, η «γαλανόλευκη» θα έχει ακόμη μία ευκαιρία στον μικρό τελικό της Κυριακής (21/2) εκεί όμως όπου τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Αυτό γιατί θα πρέπει να κερδίσει στον μικρό τελικό τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού που είναι Μαυροβούνιο – Κροατία.

Ο στόχος φυσικά της Εθνικής είναι να...καθαρίσει από το Σάββατο (20/2) την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην οδηγηθούμε σε έναν αγώνα νοκ άουτ, που θα κρίνει την παρουσία μας στο Τόκιο, κόντρα σε Μαυροβούνιο ή Κροατία.

Η Ρωσία δεν είναι εύκολος αντίπαλος και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ο αγώνας. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει ένα μεγάλο ταλέντο στο ρόστερ της, τον Μερκούλοφ, ο οποίος παίζει μαζί με τον Παπαναστασίου στη Γιουγκ τα τελευταία χρόνια.

Ελλάδα - Γαλλία 17-14: Επική ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι (4-1) - Ήρωας ο Ζερδεβάς

Από εκεί και πέρα στην ομάδα βλέπουμε και τους πάντα δυνατούς και σκληρούς, Καρκόφ και Ναγκάεφ. Παίκτες ικανούς να σκοράρουν με κάθε τρόπο ενώ προσοχή θέλει και ο Ντιμίτρι Κολόντ, με τον οποίο θα δώσουν μεγάλες μάχες οι Έλληνες παίκτες στα δύο μέτρα.

Ελλάδα-Γαλλία 17-14: Βλάχος και Φουντούλης για τη σπουδαία νίκη με τους «τρικολόρ»

Το άλλο μεγάλο ζευγάρι βέβαια του Σαββάτου (20/2) είναι το Μαυροβούνιο – Κροατία. Η ομάδα του Γκοϊκοβιτς κέρδισε τη γηπεδούχο Ολλανδία με 13-7 (πρώτος σκόρερ ο Ίβοβιτς με 3 γκολ) και η Κροατία συνέτριψε 15-6 τη Γεωργία με τον Μπούκιτς να έχει 4 γκολ. Ο ηττημένος θα έχει ακόμη μία ευκαιρία στον μικρό τελικό της Κυριακής (21/2).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου στο Ρότερνταμ (20/2):

Θέσεις 5-8: Ολλανδία – Γεωργία (15.00), Γαλλία – Καναδάς (17.00)

Ημιτελικοί: Μαυροβούνιο – Κροατία (19.00), Ελλάδα – Ρωσία (21.00).