Ελλάδα-Γαλλία 17-14: Βλάχος και Φουντούλης για τη σπουδαία νίκη με τους «τρικολόρ»

Ο προπονητής της Εθνικής Πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» Γιάννης Φουντούλης μίλησαν για τη σπουδαία νίκη επί της Γαλλίας.

Ελλάδα-Γαλλία 17-14: Βλάχος και Φουντούλης για τη σπουδαία νίκη με τους «τρικολόρ»

Για τη σπουδαία νίκη επί της Γαλλίας μίλησαν ο προπονητής της Εθνικής Πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» Γιάννης Φουντούλης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε στην νίκη. Οι παίκτες μου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι στο τέλος, ενώ έχαναν με 2-3 γκολ διαφορά. Οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν έστω και αν βρεθούν σε κακή μέρα. Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε αυτή την πρόκριση, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον ημιτελικό που είναι πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι η πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα που δέχομαι επτά διαδοχικά γκολ μέσα σε ενάμιση οκτάλεπτο. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ».

Ελλάδα - Γαλλία 17-14: Επική ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι (4-1) - Ήρωας ο Ζερδεβάς

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Γιάννης Φουντούλης, από την πλευρά του τόνισε: «Για το παιχνίδι απέναντι στους Γάλλους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Βέβαια θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους οι οποίοι, όχι μόνο απέναντι σε εμάς, αλλά καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά έδειξαν ένα ποιοτικό πρόσωπο.

Τα ψυχοφθόρα νοκ-άουτ παιχνίδια του προολυμπιακού τουρνουά βαρύνουν την ομάδα που έχει τον τίτλο του φαβορί και φαβορί ήμασταν εμείς. Προηγηθήκαμε με τρία γκολ διαφορά στις αρχές της δεύτερης περιόδου αλλά οι Γάλλοι γύρισαν το παιχνίδι και μετέφεραν την πίεση σε εμάς. Βρήκαμε όμως τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουμε. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ήμασταν πιο ψύχραιμοι και πιο τυχεροί.

Η νίκη αυτή μας δίνει το δικαίωμα να υλοποιήσουμε το στόχο για τον οποίον έχουμε έρθει στην Ολλανδία και να πάρουμε την πρόκριση, για μια ακόμη φορά, στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ακόμη κι αν χάσουμε στον ημιτελικό απέναντι στη Ρωσία, θα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον μικρό τελικό της Κυριακής.

Εδώ όμως πρέπει να βλέπεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κακά τα ψέματα από την αρχή της διοργάνωσης γι’ αυτό το παιχνίδι, απέναντι στην Ρωσία, ετοιμαζόμασταν. Θα μπορούσαμε να τους έχουμε αντιπάλους στο μικρό τελικό, τους βρίσκουμε όμως απέναντι μας στον ημιτελικό. Οι Ρώσοι έχουν μια πολύ καλή ομάδα αλλά θα δώσουμε όλη μας την ψυχή για να στείλουμε την Ελλάδα για μια ακόμη φορά στην μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού».