Ολλανδία: Η εγγονή του Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς έκανε τη ζημιά στην Ελλάδα (pics)

Η Μάουντ Μέγκενς με τρία γκολ έκανε τη...ζημιά στην Εθνική ομάδα των γυναικών στην ήττα με 7-4 στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά. Η 24χρονη είναι εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς και είχε πληγώσει την Ελλάδα και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2018 στη Βαρκελώνη. 

Ολλανδία: Η εγγονή του Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς έκανε τη ζημιά στην Ελλάδα (pics)

Η Μάουντ Μέγκενς είναι μία από τις πιο επικίνδυνες πολίστριες της Ολλανδίας και το απέδειξε και στον σημερινό (23/1) ημιτελικό με αντίπαλο την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών.

Πέτυχε τρία γκολ, «χτύπησε» στην κόντρα την Ελληνική άμυνα και πήρε από το χέρι την Ολλανδία και την έστειλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολλανδία - Ελλάδα 7-4: Όνειρο ήταν το Τόκιο και πάει!

Η 24χρονη είχε «πληγώσει» την Εθνική ομάδα στον τελικό του 2018 στη Βαρκελώνη, σημειώνοντας δύο γκολ στη νίκη της ομάδας της με 6-4.

Η Μέγκενς είναι εγγονή του Ολλανδού προπονητή Τάις Λίμπρεχτς, που είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς εργάστηκε στον Ολυμπιακό (δύο φορές), αλλά και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

Προολυμπιακό Τουρνουά: Ο προπονητής της Ολλανδίας Άρνο Χάβενγκα ήθελε Ελλάδα!

Το εντυπωσιακό είναι πως η κόρη του Λίμπρεχτς και μητέρα της Μάουντ Μέγκενς, Πατρίτσια, υπήρξε μία από τις κορυφαίες πολίστριες στην Ολλανδία. Πανηγύρισε τρία σερί Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1985, 1987, 1989) και στη συνέχεια ένα ασημένιο (1991). Την ίδια χρονιά (1991) κατέκτησε και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, ενώ πέντε χρόνια πριν με την Ολλανδία ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο. Η Πατρίτσια Λίμπρεχτς έχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1999.