Ολλανδία - Ελλάδα 7-4: Όνειρο ήταν το Τόκιο και πάει!

Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε 7-4 από την Ολλανδία και δεν προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη συνεχόμενη φορά! Προηγήθηκε 3-1 αλλά λύγισε, έχοντας τραγικό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (0/11). Η εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς, Μέγκενς με τρία γκολ έκανε τη ζημιά!

Ολλανδία - Ελλάδα 7-4: Όνειρο ήταν το Τόκιο και πάει!

Η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση με πέναλτι (το κέρδισε η Κούλχαας από την Μαργαρίτα Πλευρίτου) της Μέγκενς αλλά η Εθνική στη συνέχεια ήταν εξαιρετική στην άμυνα. Βρήκε άμεσα γκολ με την Τσουκαλά από την περιφέρεια και πέρασε μπροστά και πάλι με τέρμα από την περιφέρεια της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Ολλανδία: Η εγγονή του Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς έκανε τη ζημιά στην Ελλάδα (pics)

Οι δυο ομάδες έπαιζαν την ίδια άμυνα (ζώνη 2-4) ενώ είχαν προβλήματα στην παίκτρια παραπάνω, με την Εθνική να έχει 0/4 στα πρώτα δέκα λεπτά ενώ η Ολλανδία είχε 0/2 στην πρώτη περίοδο.

Προολυμπιακό Τουρνουά: Ο προπονητής της Ολλανδίας Άρνο Χάβενγκα ήθελε Ελλάδα!

Η ουσία είναι πως η Εθνική με όπλο την άμυνά της είχε τον πρώτο λόγο και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με εξαιρετική προσπάθεια από τα δύο μέτρα μετά την πάσα της Μαρίας Πάτρα έκανε και το 3-1 (5.34 για το τέλος του ημιχρόνου).

Η Σλίκινγκ μείωσε 3-2 (στα μισά της περιόδου) και ισοφάρισε με την Φαν ντε Κρατς στην κόντρα (3-3), με τη «γαλανόλευκη» να είναι τραγική στην παίκτρια παραπάνω (0/6).

Στο ημίχρονο βέβαια η Εθνική ήταν μπροστά με 4-3 με τη...βόμβα της Ελευθεριάδου από την περιφέρεια στο φινάλε του ημιχρόνου, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου στο πρώτο ημίχρονο είχε 75% στις αποκρούσεις!

Στο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, η Εθνική είχε ευκαιρίες για να ξεφύγει και πάλι με δύο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι η Μέγκενς και πάλι στην κόντρα έγραψε το 4-4, με τα κορίτσια του Λοράντου να συνεχίζουν να μην μπορούν να σκοράρουν στην παίκτρια παραπάνω. Η Διαμαντοπούλου κρατούσε αλλά η Σλοτ στην παίκτρια παραπάνω για την Ολλανδία (1/4) έκανε το 5-4 αλλά στη συνέχεια αστόχησε στην παραπάνω η Κούλχαας.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, με την ομάδα του Χάβενγκα μπροστά με 5-4 και να παίρνει και προβάδισμα δύο τερμάτων με την Μέγκενς (3 γκολ) και πάλι στην κόντρα. Η Εθνική συνέχισε να είναι άστοχη στην παραπάνω και χωρίς μυαλό και φαντασία στην επίθεση. Η Ολλανδία είχε βρει ρυθμό και η Φαν ντε Κρατς έγραψε το 7-4, πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης. 4.55 για το τέλος η Εθνική κέρδισε τη δέκατη αποβολή της στο ματς, ο Λοράντος πήρε τάιμ άουτ αλλά και πάλι το γκολ δεν ήρθε (0/10 στην παραπάνω)! Τα πάντα είχαν τελειώσει αφού η Εθνική χωρίς ψυχολογία δεν μπορούσε να σκοράρει και έτσι η Ολλανδία δίκαια κέρδισε και επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-2, 2-0, 2-0.

Ολλανδία: Κέντερς, Μέγκενς 3, Τζενέε, Φαν ντε Σλοτ 1, Γουβς, Στόμχορστ, Ρόγκε, Σέβενιτς, Κιούνινγκ, Κούλχαας, Φαν ντε Κρατς 2, Σλίκινγκ 1, Βίλεμς.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.