Προολυμπιακό Τουρνουά: Ο προπονητής της Ολλανδίας Άρνο Χάβενγκα ήθελε Ελλάδα!

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών σε λίγη ώρα (19.00) αντιμετωπίζει την Ολλανδία, στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά στην Τεργέστη. Με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008 και το Πεκίνο.

Προολυμπιακό Τουρνουά: Ο προπονητής της Ολλανδίας Άρνο Χάβενγκα ήθελε Ελλάδα!

Απόψε θα γνωρίζουμε αν τελικά ο Άρνο Χάβενγκα είχε δίκιο να... επιλέξει την Ελλάδα και όχι την Ουγγαρία για τον σημερινό (23/1) ημιτελικό.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, μιλώντας στην πατρίδα του, είπε πως η Ελλάδα ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που παίζει η Ολλανδία σε σχέση με την Ουγγαρία.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον συνεργάτη του, Βαγγέλη Δουδέση, ο οποίος, όπως είπε, γνωρίζει άριστα τη «γαλανόλευκη».

Πώς όμως η Ολλανδία επέλεξε την Ελλάδα; Την Πέμπτη η Εθνική κέρδισε την Ουγγαρία και πήρε την πρωτιά στον όμιλο. Το επόμενο παιχνίδι στο πρόγραμμα ήταν αυτό της Ολλανδίας με αντίπαλο τη Γαλλία και η ομάδα του Χάβενγκα μπήκε εντυπωσιακά (8-2 πρώτη περίοδος), αλλά στη συνέχεια... πάτησε φρένο και κέρδισε μόλις 15-6.

Στην Ολλανδία υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για να μην υπάρξει περαιτέρω κούραση αλλά και για να μην πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της! Η Ιταλία είχε κερδίσει 19-6 τη Γαλλία και έτσι το 15-6 της Ολλανδίας επί της Γαλλίας χάρισε τη δεύτερη θέση στην ομάδα του Χάβενγκα και τον ημιτελικό που ο ίδιος επιθυμούσε κόντρα στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μια καλή ιστορία στους αγώνες με την Ελλάδα σε σχέση με την Ουγγαρία. Επίσης, θεωρώ πως μας ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, σε σχέση πάντα με αυτόν της Ουγγαρίας.

Βέβαια την Ελλάδα που είδα κόντρα στην Ουγγαρία δεν την έχω δει τα τελευταία χρόνια. Είχαμε προετοιμαστεί και για τις δύο ομάδες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τώρα έχουμε επικεντρωθεί στην Ελλάδα.

Στα δυνατά και αδύναμα σημεία τους. Βέβαια έχουμε και τη βοήθεια του Βαγγέλη Δουδέση, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τις Ελληνίδες. Ασφαλώς και η Ελλάδα μάς ξέρει καλά. Ο ημιτελικός θα είναι αναμφίβολα ένας σκληρός αγώνας. Μια συναρπαστική μάχη», σχολίασε ο προπονητής της Ολλανδίας, Άρνο Χάβενγκα.