Έντονη ανησυχία – Πέντε πολίστες της Φερεντσβάρος θετικοί στον κορονοϊό

Έντονη είναι η ανησυχία στις τάξεις της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πόλο μετά τα τελευταία κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώνουν οι ομάδες. Η Φερεντσβάρος όπου αγωνίζεται ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης ανακοίνωσε σήμερα (20/1) πέντε κρούσματα!

Έντονη ανησυχία – Πέντε πολίστες της Φερεντσβάρος θετικοί στον κορονοϊό

Στην Τεργέστη ξεκίνησε την Τρίτη το Προολυμπιακό τουρνουά πόλο γυναικών ενώ πριν από δέκα ημέρες είχαμε στο Ντέμπρετσεν τη διεξαγωγή του World League, με την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών να κατακτά το χρυσό μετάλλιο για την Ευρωπαϊκή ζώνη.

Στο Ντέμπρετσεν, η «φούσκα» φαίνεται πως «έσκασε» και στις τάξεις της LEN και της FINA υπάρχει έντονη ανησυχία, γιατί τον Φεβρουάριο έχουμε τη διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά στο πόλο ανδρών ενώ θα ξεκινήσει η Euroleague των γυναικών και θα συνεχιστεί το Champions League στους άνδρες.

Η «φούσκα» φαίνεται πως...έσκασε γιατί με την επιστροφή της Σερβίας στη βάση της, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τρία κρούσματα ενώ και στη Γαλλία, που επίσης συμμετείχε στους αγώνες του World League την περασμένη αγωνιστική είχαμε αναβολή αγώνα στο πρωτάθλημα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Σήμερα (20/1) το πρωί, η Φερεντσβάρος όπου και αγωνίζεται ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης ανακοίνωσε πως στα τελευταία τεστ για τον κορονοϊό, πέντε παίκτες της ομάδας της Βουδαπέστης βρέθηκαν θετικοί.

Να σημειώσουμε πως στην Τεργέστη, στο Προολυμπιακό τουρνουά, τον αγώνα της Ελλάδας με το Καζακστάν, μαζί με την Ρωσίδα Ντριβάλ, σφύριξε ο Σλοβένος διαιτητής Μαργκέτα διότι ο Γάλλος διαιτητής Σεμπαστιάν Ντερβιό που είχε οριστεί αρχικά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, σε τεστ που του έγινε στην πόλη της Ιταλίας.

Ο Γάλλος είχε αρνητικό τεστ πριν αναχωρήσει από τη χώρα του, ωστόσο σε νέο έλεγχο στην ιταλική πόλη βρέθηκε θετικός και για αυτό αντικαταστάθηκε, ενώ άπαντες στη FINA ευελπιστούν αυτό να μην προκαλέσει ντόμινο θετικών τεστ στους άλλους διαιτητές και στις αποστολές των Εθνικών ομάδων. Ο συγκεκριμένος διαιτητής και ο συμπατριώτης του Παπαζιάν, που πήγαν με το ίδιο αυτοκίνητο από το Μονακό, βρίσκονται σε καραντίνα στα δωμάτιά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι εάν σε μια ομάδα βρεθούν τρία θετικά κρούσματα, εκείνη αποκλείεται από το Προολυμπιακό τουρνουά.